preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 > Naslovnica
vijesti

Upisi u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 16. 2. 2024. 10:53

Poštovani roditelji,

     upisi u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. provode se elektroničkim putem korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

     22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u  1. razred osnovne škole.

      Roditelji će putem poveznice  https://osnovne.e-upisi.hr/  moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

     U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina.

       Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene  od 1. veljače 2024. godine do 31 . ožujka 2024. godine.

    Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. obavljat će se u Osnovnoj školi Velika Mlaka, Velika Mlaka, Brune Bušića 7, za djecu iz Velike Mlake i Velikog Polja i u područnoj školi Mičevec za djecu iz Mičevca (upisno područje prema mjestu prebivališta odnosno prijavljenog boravišta).

      Datum i vrijeme utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta roditelj može dobiti putem telefonske narudžbe na broj 6 235 606 (birajte 3- stručna služba škole).

     Predbilježbe će se primati od 08.travnja do 12.travnja 2024. u vremenu od 9 do 12 sati. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta  će se obavljati tijekom travnja, svibnja i lipnja 2024. godine.

     Molimo roditelje koji imaju potrebu da dijete pohađa program produženoga boravka da na dogovoreni termin ponesu sa sobom elektronički zapis o radnopravnom statusu (e-radna knjižica) oba roditelja. 

      Detaljne informacije su u privitku.

 [više]

Upisi u “Grupu za buduće prvašiće” – u prijepodnevnim terminima

Autor: Nancy Vujanić, 18. 4. 2024. 17:01

      Grupa za buduće prvašiće je program namijenjen djeci koja na jesen polaze u 1. razred osnovne škole. Pohađanje programa je besplatno, a slobodnih mjesta ima u grupi koja će se odvijati u prijepodnevnim satima. Više informacija na poveznici.

 [više]

Svečani prijam umirovljenih učitelja Zagrebačke županije

Autor: Zrinka Šućur, 6. 12. 2023. 16:56

Zagrebačka županija je 6. prosinca 2023. u Vrbovcu organizirala svečani prijam 59 učitelja, profesora i nastavnika koji su dočekali zasluženu mirovinu. Tom je prigodom svakome uručen poklon bon u vrijednosti 200 eura. Naša škola ispratila je dvoje učitelja koji su itekako obilježili živote mnogih učenika: Marinu Šilović i Tihomira Topolnjaka.

Nazočne je pozdravio gospodin Ervin Kolarec, zamjenik župana. U svojemu je nadahnutome govoru istaknuo kako učenicima nisu bili samo učitelji nego su im i pomagali u odrastanju. Zaželio im je mirovinu ispunjenu zdravljem i veseljem u obiteljskome okružju. 

Zatim je nazočne pozdravio vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj koji je naglasio da svoje učitelje i danas rado sreće te zahvalio nazočnima na uloženom vremenu i trudu te znanju koje su prenijeli svojim učenicima.  

Uime učitelja i nastavnika obratila se Mirjana Pušić, bivša ravnateljica Srednje škole Vrbovec. Zahvalila je Županiji na svečanome prijmu, poklonima, a najviše na priznanju koje je na taj način odano svima.

Gost iznenađenja bio je Dean Kotiga koji je kratkim kvizom provjerio znanje iz različitih područja. Svakome tko je točno odgovorio uručen je dar.

 

 [više]

Preventivni program „Alati za moderno doba“ u našoj školi

Autor: Zrinka Šućur, 22. 11. 2023. 09:17

OŠ Velika Mlaka uključena je u preventivni program „Alati za moderno doba“ za učenike sedmih razreda. Program se prvi put provodi u Republici Hrvatskoj u 100 škola među kojima je i naša. Hrvatski Telekom je u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom (ERF) Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo projekt „Alati za moderno doba“, prvi strukturirani i znanstveno utemeljeni program kojemu je cilj prevenirati rizična ponašanja osnovnoškolaca, ponajprije učenika 7. i 8. razreda.  Znanstvena istraživanja koja su bila polazište za izradu programa pokazuju niz rizičnih ponašanja adolescenata na internetu, a koja rezultiraju ozbiljnim negativnim posljedicama u području mentalnoga zdravlja te interakcijama u stvarnome svijetu. Za provođenje programa educirane su pedagoginja Mihaela Tomašić i psihologinja Klara Andrijević i provodit će ga u 7. a, 7. b i 7. c ove školske godine.

pedagoginja Mihaela Tomašić

 [više]

Dodjela nagrada za najbolje dječje participativne projekte

Autor: Zrinka Šućur, 21. 11. 2023. 15:23

Povodom Svjetskog dana djece u Gradskoj upravi je organiziran svečani prijem za osnovnoškolce koji su izradili i proveli svoje participativne projekte te su im tom prilikom podijeljene i nagrade. Projekt Osnovne škole Eugen Kvaternika "Što sve mogu u svom gradu?" proglašen je najboljim. Riječ je o projektu u sklopu kojega su učenici upoznali rad gradske uprave, upravne odjele te izradili mrežnu stranicu o naučenome.

Naša škola je također sudjelovala sa svojim projektom „Dječja prava putuju svijetom“ i zajedno s ostalim sudionicima podijelila 3. mjesto te nam je dodijeljeno 100 eura.

pripremila Mihaela Tomašić, pedagoginja

 [više]

Naši učenici osvojili 1. mjesto na 17. Robokup natjecanju Zagrebačke županije

Autor: Nancy Vujanić, 19. 4. 2024. 10:39

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz elementarne robotike. Našu školu predstavljali su: Jakov Gudelj (8. b), Borna Krasić (6. c) i Petar Pofek (7. b). Natjecanje je održano u OŠ I. B. Mažuranić u Prigorju Brdovečkom. Naši učenici osvojili su 1. mjesto. Mentor im je bio učitelj Jospi Gudelj. Čestitamo učenicima i mentoru!

 [više]

Posljednji ispraćaj voljenoga učitelja i kolege Tihomira Topolnjaka

Autor: Zrinka Šućur, 12. 4. 2024. 16:07

Posljednji ispraćaj našeg voljenoga učitelja i kolege Tihomira Topolnjaka bit će u ponedjeljak, 15. travnja na groblju u Velikoj Gorici u 14.15 sati.

 

 [više]

Učenici 2. a i 2. b razreda posjetili su JVP Velika Gorica

Autor: Nancy Vujanić, 11. 4. 2024. 12:34

     Učenici 2. a i 2. b razreda na izvanučioničnoj nastavu u četvrtak, 11. travnja 2024. posjetili su  JAVNU VATROGASNU POSTROJBU VELIKA GORICA i sudjelovali su  na programu edukacije djece II. razreda osnovnih  škole.
     Uz promotivno-edukacijski film djeca su razgledala vatrogasna vozila i opremu.
 [više]

Učenička zadruga ''Jabuka'' – doček proljeća i Uskrsa kao radosti života

Autor: Nancy Vujanić, 8. 4. 2024. 09:06

       Dana 25. ožujka 2024. u našoj smo Školi otvorili prodaju naših proizvoda povodom dolaska proljeća i nadolazećega Uskrsa.

      Proizvode smo nastojali predstaviti kao radost života – buđenje novoga, kreativnoga, uz ljepotu stvaranja – onako kako doživljavamo našu Zadrugu ove godine i ono što nas uvijek iznova motivira u našem radu. Proizvode smo nastojali približiti kupcima i da svaki od njih bude prepoznatljiv prema proljetnim i/ili uskrsnim motivima.

 [više]

Bojenje jaja za Uskrs

Autor: Nancy Vujanić, 1. 4. 2024. 10:51

     Učenici (iz boravka) zajedno sa svojom učiteljicom Lucijom Arbanas obojali su jaja ljuskama od luka.

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Nancy Vujanić, 27. 3. 2024. 12:11

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS

ŽELE VAM

UČENICI I DJELATNICI NAŠE ŠKOLE!

 [više]

Prvi dan proljeća u 3. b

Autor: Nancy Vujanić, 26. 3. 2024. 12:37

     Učenici 3.b razreda prvi dan proljeća dočekali su u prirodi. Brali su maslačke i pripremali jabuke za sušenje. Dan je bio sunčan. Nakon boravka u prirodi pisali su sastavke o proljeću.

 [više]

Svjetski dan voda (22. ožujak)

Autor: Nancy Vujanić, 26. 3. 2024. 11:02

      Svjetski dan voda učenici 1. i 3. razreda iz PŠ Mičevec proveli  su izvan škole. Prošetali smo do nasipa, spustili se na livadu i došli do rijeke Save. Putem smo ponovili snalaženje u prostoru, odredili smo strane svijeta, shvatili da brdo ispred nas (odlagalište otpada Prudinec) nije Medvednica, ponovili smo o biljkama i životinjama uz vode stajaćice, slušali smo šum vode koja snažno teče prema istoku, uočili korito rijeke te njezinu lijevu i desnu obalu. Igre loptom na livadi  te sakrivanje u travi činili su posebno zadovoljstvo djeci. Gotovo svi su na svojoj koži upoznali ljekovitost koprive. Jabuke koje smo ponijeli sa sobom su bile posebno slatke i ukusne.

       Vratili smo se zadovoljni i veseli, puni doživljaja, s još snažnijom spoznajom o značaju očuvanja čistoće okoliša, naročito voda.

                                                                                                                   učiteljice

 [više]

Suradnja Zelene akcije Mičevec i PŠ Mičevec

Autor: Nancy Vujanić, 25. 3. 2024. 08:28

       Suradnja Zelene akcije  Mičevec i PŠ Mičevec se nastavlja. Ove godine je ZAM, zahvaljujući projektu „Revitalizacija površina u javnom vlasništvu“, za našu školu nabavila materijal za visoke gredice, a naši vrijedni domari su gredice složili.

       Školski park je obogaćen i uljepšan. Vrijedne ruke naših učenika će u njih zasaditi ljekovito bilje, na radost i zadovoljstvo sviju.

    Zahvaljujemo Zelenoj akciji Mičevec i gospodinu Vladimiru Štarkelju na donaciji i školskim domarima na lijepo izrađenim gredicama.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 21. 3. 2024. 12:35

      Učenik Mihael Barbarić (7. b) i knjižničarka darovali su školskoj knjižnici igre križić/kružić. Ako imate dječje igrice koje više ne koristite, možete ih donirati našoj školskoj knjižnici.

 [više]

20. ožujak - Svjetski dan pripovijedanja. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 21. 3. 2024. 08:40

     20. ožujka obilježava se Svjetski dan pripovijedanja. Tim povodom u školskoj knjižnici organizirano je pripovijedanje priča. Naša asistentica Kristina Cvetković Lopuh ispričala je učenicima 3. a i 3. b razreda priču Oscara Wilde "Sebični div". Učenici su je pozorno slušali i uživali.

 [više]

Radijska emisija ''Zvonjalica'' povodom Dana žena

Autor: Nancy Vujanić, 11. 3. 2024. 13:11

       Dana 7. ožujka 2024.  kao Škola snimali smo radijsku emisiju ''Zvonjalica'', a tema je bila Dan ženaU emisiji smo ugostili Doroteu Šušak, izvršnu direktoricu Centra za ženske studije, koja nam je govorila o Danu žena, slici i položaju žena u povijesti i danas te o projektima Centra za ženske studije i mogućnostima uključenja u njih.

      Riječ je o dječjoj emisiji koja se emitira svake subote, u 9 sati, u programu City radija. Našu ste mogli poslušati 9. ožujka, a ako ste propustili, šaljemo vam snimku na poveznici. https://soundcloud.com/city-radio-hr/09032024-zvonjalica-os-velika-mlaka

    Naše voditeljice bile su Klara Jurišić i Petra Zlatunić, a kao urednica pomogla im je profesorica Martina Martinković.

 [više]

Organizacija nastave tijekom provedbe nacionalnih ispita za učenike 8. razreda

Autor: Zrinka Šućur, 4. 3. 2024. 11:22

Poštovani roditelji, dragi učenici,

radi provedbe nacionalnih ispita u 8. razredima mijenjamo smjene od 11. do 15. ožujka i od 25. do 27. ožujka (parni razredi bit će jutarnja, a neparni razredi popodnevna smjena). Produženi boravak radit će prema uobičajenome rasporedu. 

                                        ravnateljica

 [više]

Lutkarska predstava Jadranke Čunčić-Bandov za prvašiće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 29. 2. 2024. 12:14

     29. veljače 2024. učenici prvih razreda naše škole (a, b i d razreda) uživali su u lutkarskoj predstavi koju je izvela književnica, lutkarica i glumica Jadranka Čunčić -Bandov.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Nancy Vujanić, 28. 2. 2024. 13:03

     U 2. b obilježili smo Dan ružičastih majica razgovorom i izradom plakata Stop vršnjačkom nasilju među djecom i stop svakom nasilju nad djecom!

 [više]

Učenici PŠ Mičevec posjetili Pučko otvoreno učilište u Velikoj Gorici

Autor: Nancy Vujanić, 27. 2. 2024. 13:10

     26. veljače 2024. godine, učenici Područne škole Mičevec  posjetili su Pučko otvoreno učilište u Velikoj Gorici. Tamo su pogledali film Lassie 2, koji je bio prepun zanimljivih događaja i likova. Nakon filma, učenici su posjetili Dječji odjel Gradske knjižnice te se tamo upoznali s radom knjižnice i brojnim zanimljivim knjigama. Najvažniji razlog posjeta je ipak bio razgled izložbe učeničkih likovnih radova na temu ljubavi. Izložba je bila postavljena cijelu veljaču. S ponosom smo razgledali izložbu na kojoj su bili krasni likovni radovi. Nakon izložbe, učenici su proveli vrijeme u igri i druženju u obližnjem parku. 

 [više]

UZ ''Jabuka'' - koraci prema otvorenosti i profesionalnosti; suradnja s vanjskim suradnikom ''Muse candles'' i prodaja povodom Valentinova

Autor: Nancy Vujanić, 20. 2. 2024. 10:32

     Od 12. do 14. veljače u našoj OŠ Velika Mlaka i PŠ Mičevec bila je prodaja proizvoda naše Zadruge povodom Valentinova.

   

 [više]

Naši učenici na LiDraNu

Autor: Nancy Vujanić, 16. 2. 2024. 10:47

    6. i 7. veljače 2024. održana je gradska razina smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Domaćin je bila OŠ Šćitarjevo. 

Ove godine naša škola imala je predstavnike u tri kategorije. 

    U kategoriji literarnog stvaralaštva predstavljala nas je učenica Katja Vrbanić (8.c) s mentoricom Romanom Fabijanov.

      U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa predstavljala nas je učenica 3.b razreda Rahela Anušić s kazivanjem pjesme Enesa Kiševića  "Koliko me mama voli", mentorice Kristine Polić. 

      U kategoriji skupnog dramsko - scenskog nastupa predstavljali su nas učenici 3.b Nora Jovanić, Dora Kovačić, Lora Vučenović, Emaneul Medak i Noa Škvorčević s recitalima „Velik kao dijete“ i „Čarobne riječi“.

    Na županijsku razinu smotre plasirala se  Rahela Anušić, učenica 3.b razreda s kazivanjem pjesme „Koliko me mama voli“!

      Čestitamo i želimo joj puno uspjeha i na županijskoj razini. 

 [više]

GKVG - Središnji odjel za odrasle - Kako poticati motorički razvoj djeteta od rođenja

Autor: Nancy Vujanić, 16. 2. 2024. 10:32

      U četvrtak, 22. veljače 2024. u 18 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica saznajte kako pomoći svom djetetu da izraste u spretno dijete. 

     Četrti četrtek  u goste dovodi Mariju Hubak, majku troje djece, koja je, nakon višegodišnjih edukacija, u Veliku Goricu dovela Babysteps program poticanja ranog razvoja.  Cilj ovog predavanja je educirati roditelje kako kroz razvojne igre i konkretne vježbice poticati pravilan razvoj  djeteta od naranije dobi.

 [više]

Maske u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 14. 2. 2024. 12:46

    "Maškarama se ljudi vesele jer mogu biti sve što požele." 

Proteklih dana su i učenici naše škole uživali u maškaranju, a 13. veljače 2024. održan je u holu škole i Ples pod maskama.

 [više]

Valentinovo

Autor: Nancy Vujanić, 12. 2. 2024. 13:32

     Učenici 2.b pripremaju se za Valentinovo. Licitarsko srce je tradicija u našoj domovini kojeg su pokušali prikazati temperama.

 [više]

Terenska nastava učenika osmih razreda (Vukovar)

Autor: Nancy Vujanić, 8. 2. 2024. 14:58

       Dana 30. i 31. siječnja 2024. učenici osmih razreda, u pratnji svojih učitelja, bili su na terenskoj nastavi u gradu Vukovaru.

 [više]

100. dan škole

Autor: Nancy Vujanić, 8. 2. 2024. 13:39

     100. dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama. 

Za 100. dan nastave 2.b zamišljao je kako će izgledati za 100. rođendan. Koristili su crni flomaster, kolaž papir i vaticu. 100. dan škole u PŠ Mičevec u sva četiri razreda bio je ispunjen raznim zanimljivim aktivnostima. 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 2. 2. 2024. 11:43

     Dan sigurnijeg interneta  obilježava se ove godine 6. veljače 2024. U privitku se nalazi priručnik Sve što želite i trebate znati o videoigrama.

stručne suradnice: pedagoginja, socijalna pedagoginja i psihologinja

 

 [više]

Daroviti učenici četvrtih razreda posjetili Tehnički muzej Nikola Tesla Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 2. 2. 2024. 11:40

     Daroviti učenici četvrtih razreda naše škole posjetili su 2. veljače 2024. Tehnički muzej Nikola Tesla.

 [više]

Natječaj izrade slikovnice „Moja prva knjiga“

Autor: Nancy Vujanić, 1. 2. 2024. 13:05

      Pozivam učenice i učenike  od 2. do 8. razreda na sudjelovanje u nagradnom natječaju „Moja prva knjiga“. Učenici trebaju napisati i ilustrirati pričuNatječaj će se organizirati na razini škole u  2 kategorije: 

1. kategorija: 1 učenik i pisac i ilustrator priče 

2. kategorija: jedan učenik pisac, drugi ilustrator. 

Uvodne radionice održat će se:

- petak (2. 2. 2024.) u 3 termina (11.35, 12.25, 13.10)

- srijeda (7.2.2024.) u 2 termina (12.25, 13.10)

Više o natječaju u nastavku.

 [više]

Pingvini (Likovna skupina 2. b)

Autor: Nancy Vujanić, 26. 1. 2024. 09:52

     Na satu Likovne skupine učenici 2.b modelirali su u glinamolu pingvina i obojali temperama.

 [više]

ZVONJALICA – Međunarodni dan zagrljaja

Autor: Nancy Vujanić, 23. 1. 2024. 12:30

     20. siječnja 2024. bili smo domaćini još jedne dječje radio-emisije Zvonjalica na City radiju, a tema nam je bila jedna od najljepših ljudskih gesta – zagrljaj.

        Jeste li znali da zagrljaj ima i svoj dan? E pa ima! I to 21. siječnja!

Brojni psiholozi uočili su važnost zagrljaja te njegov pozitivan utjecaj na ljude.

 [više]

Izrada božićnih jaslica u 3.b razredu

Autor: Nancy Vujanić, 9. 1. 2024. 13:33

      Učenici 3. b razreda su na satu vjeronauka izrađivali razredne božićne jaslice uz pomoć vjeroučiteljice Ivane Potnar. Radili su u skupinama i bili vrlo kreativni i maštoviti. Ispod razrednog bora učeničke jaslice lijepo su se uklopile.

 

Učiteljica Kristina Polić

 [više]

Svjetski dan osmijeha u 2.d

Autor: Nancy Vujanić, 9. 1. 2024. 13:19

       Učenici 2.d razreda su s radošću obilježili Svjetski dan smijeha, koji se tradicionalno slavi 10. siječnja svake godine. Shvatili su duboko značenje izreke "Smijeh je najbolji lijek" te su odlučili podijeliti radost smijeha među sobom.

 [više]

Prva posudba knjiga u školskoj knjižnici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 22. 12. 2023. 17:06

       Tijekom studenog i prosinca učenici 1. a, b i d razred u matičnoj školi po prvi put posjetili  su našu školsku knjižnicu.

 [više]

Sretno!

Autor: Nancy Vujanić, 22. 12. 2023. 12:08

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

I SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2024. GODINI

ŽELE VAM

UČENICI I DJELATNICI NAŠE ŠKOLE!

 [više]

Zahvala (Kap dobrote)

Autor: Nancy Vujanić, 22. 12. 2023. 12:02

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, dragi djelatnici OŠ Velika Mlaka,
        iza nas je još jedno došašće u kojem smo imali priliku vidjeti da je ono važno u nama sačuvano. Pomoć bližnjemu u nevolji. Vaš roditeljski primjer je dragocjen!
Nastavimo li na taj način i dalje surađivati u odgoju povjerene nam djece, za budućnost nema straha. 
       Hvala svima vama, ali i donatorima koji su željeli ostati anonimni.
                Dobrota vaša nek' vas prati!
 
                 Želimo vam sretan i blagoslovljen Božić, mirnu, zdravu i radosnu novu godinu!
 
kreativni humanitarci 
OŠ Velika Mlaka
 
 [više]

Božićna radionica u 3.b razredu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 22. 12. 2023. 11:26

     13. prosinca 2023. godine održana je božićna radionica u 3.b razredu. Roditelji su s djecom izrađivali snjegovića na skijama, božićnu kuglicu i 3D božićne čestitke. Radionica je prošla u ugodnom predbožićnom raspoloženju uz kolače i sokove.

Učiteljica Kristina Polić

 [više]

Humanitarna akcija Kap dobrote u PŠ Mičevec

Autor: Nancy Vujanić, 21. 12. 2023. 15:05

      U ovo predblagdansko vrijeme, kada željno iščekujemo malenog Isusa i kada se sami veselimo poklonima, treba malo misliti i na druge, koji možda nisu bili jednake sreće. PŠ Mičevec se i ove godine rado odazvao humanitarnoj akciji i svojim prilozima odlučio razveseliti štićenike udruge Kap dovrote. 
       Kao što su rekli Ezop: "Nijedan čin dobrote, bez obzira koliko malen, nikad nije potraćen." i Anna Frank: "Nitko nikad nije postao siromašan davanjem.", širimo dobrotu i veselje malim dobrim djelima.
Andrea Ceković
 
 [više]

Predstava Tajna božićne noći u Društvenom domu Mičevec

Autor: Nancy Vujanić, 21. 12. 2023. 14:51

     20. prosinca 2023. godine u Društvenom domu Mičevec, učenici Područne škole Mičevec, ali i mještani, gledali su predstavu Teatra Mjesec - Tajna božićne noći. Kroz šaljivu radnju i simpatične likove životinja: ovce, magarca, teleta i svinjice naučili smo da je bit Božića u zajedništvu i praštanju. Prije same predstave mali zarugari UZ Vrapćići, imali su prigodnu prodajnu izlozbu na kojoj se mogla kupiti pšenica te razni božićni ukrasi. Nakon predstave, svi okupljeni su se počastili kobasicama, kolačićima i vrućim napitcima na već tradicionalnome Mičevečkom adventu koji organizira Mjesni odbor Mičevca. Druženje je bilo praćeno glazbom i kasnije lijepim vatrometom.

Andrea Ceković

 [više]

Božićna priredba Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 21. 12. 2023. 14:44

      Božićna priredba održana je 21. prosinca 2023. s početkom u 19 sati. 

 [više]

Vesela radionica s roditeljima - 4. b

Autor: Nancy Vujanić, 14. 12. 2023. 13:18

     U prosincu smo krcati obvezama, sastancima, priredbama i pripremama za Božić. Svi smo pomalo izgubljeni u gomili obveza i onoga MORAM. 

     Ali ono što je najljepše je da se na kratko odmaknemo od svih obveza te sa svojom djecom i u školi stvorimo lijepo obiteljsko i blagdansko ozračje. Tako nas je neformalan roditeljski sastanak te izrada božićnih ukrasa u našoj školskoj blagavaonici uspjela opustiti i podsjetiti kako je za druženje s obitelji potrebno jako malo te koje ono blagodati donosi.

    U utorak, 12. prosinca 2023. roditelji 4. b razreda sa svojom djecom i učiteljicom Dianom Prevolnik sastali su se na zajedničkom druženju uz čaj i keksiće te izrađivali: papirnate kuglice, velike i zvijezde i zvjezdice, malene patuljke, čestitke te razne ukrase za naš školski bor.

 [više]

Radionice povodom Dana škole

Autor: Nancy Vujanić, 14. 12. 2023. 13:00

     Učenice naše škole jako vole Dan škole! Taj dan je poseban jer nema uobičajene nastave već učitelji organiziraju raznovrsne radionice u koje se učenici priključuju prema svojim interesima. Među morem sjajnih radionica, naša nam je bila jako draga. Ove smo se godine odlučile na izradu nestašnih patuljaka i to od recikliranog materijala. Tako su patuljcima noge predstavljale izgubljene ili odbačene bojice i olovke učenika. Kapice su izrađene od starih krpica i filca, nosevi od poderanih najlonki, a brade od vune.

 [više]

Humanitarna akcija u OŠ Velika Mlaka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 12. 12. 2023. 12:48

Draga djeco, poštovani roditelji!

     I ove godine u došašću nastojimo svojim darom obradovati štićenike katoličke udruge “Kap dobrote”. Oni skrbe o starijim osobama, samima i napuštenima, nerijetko i s velikim zdravstvenim teškoćama. Ponekad smatramo da ne možemo puno izdvojiti i darovati, ali vjerujte, svaki je dar dobrodošao! Poziv je slobodan, nikoga ne obvezuje. Osjetite li se potaknuti - sudjelujte! 

KADA?

NAMIRNICE MOŽETE DONIJETI OD 7. DO 14.PROSINCA 2023. U OŠ VELIKA MLAKA ILI U PŠ MIČEVEC.

Poziv s popisom namirnica nalazi se u privitku.se nalazi u privitku.

Kreativni humanitarci OŠ Velika Mlaka

 [više]

Izložba dječjih radova: Dan mojega Grada - Gradu za rođendan

Autor: Zrinka Šućur, 11. 12. 2023. 14:14

I ove godine odgajateljica DV Ciciban Katarina Šeravić Lovrak i učiteljica  iz OŠ Nikole Hribara Vesna Stipić organiziraju izložbu Gradu za rođendan u Galeriji Trumbetaš u POUVG. Na izložbi će biti prikazani radovi djece iz velikogoričkih vrtića, osnovnih škola i Centra za odgoj i obrazovanje.

Ideja ove izložbe je razvijanje svijest o vlastitoj kulturi i posebnostima našeg grada kroz likovne radove djece. Djeca istražuju svoje kulturno naslijeđe i upoznaju značaj svoga kraja.

Izložba ostaje otvorena do 17. prosinca 2023.

Dođite i pogledajte kako vrijedne ručice djece doživljavaju i njeguju prošlost, sadašnjost i budućnost svoga Grada.

Na izložbi su postavljeni i radovi učenika naše škole pod mentorstvom učiteljica Diane Prevolnik i Dore Lukinić.

 

 

 

Turopoljske podgutnice:

Nikol Jurišić, 4. b

Karla Palac, 4. b

Lovro Palac, 4. b

Leona Rajterić, 4. b

Ana Sertić, 4. b

Dio turopoljske nošnje – peča:

Lara Bradić, 1. b

Mihael Mikulić, 1. b

Mila Zeljić, 1. b