preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

Učenička zadruga "Jabuka"

 

 

Učenička zadruga naše škole aktivno i uspješno djeluje od 1998. godine, a čine ju sljedeće skupine:

 

Keramičarska

Cvjećarska

Kozmetičarska

Voćarska

Foto skupina

"Vrapčići" (PŠ Mičevec)

 

     Tijekom cijele školske godine, kao izvannastavna aktivnost, organizira se rad s djecom članovima učeničke zadruge podijeljenih u navedene skupine. Godišnje se radi s djecom 70 sati po skupini, raspoređeno jednom tjedno po dva sata, uz aktivnosti izvan škole, kao što su smotre i sajmovi.

 

    Proizvedeni su kozmetičarski proizvodi (mast od koprive i nevena, toaletna vodica od ružinih latica, balzam za usne, različita ulja), suvenir-crkva svete barbare od gline, te je redovito održavan i obnavljan vrt i voćnjak.

 

      Svake godine sudjelujemo na županijskim smotrama učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Od osnutka zadruge do danas, pet puta smo sudjelovali na državnoj smotri učeničkih zadruga . Najveći uspjeh smo postigli na održanoj smotri učeničkih zadruga u Malom Lošinju  (1999.) gdje smo osvojili 3. mjesto u skupini ukrasnih i uporabnih predmeta. Sudjelujemo  i na raznim sajmovima  kao Markov sajam  u Zagrebu, Sajam suvenira u Boćarskom domu, Etno sajam na zagrebačkom velesajmu i Proljetnom sajmu u Velikoj Gorici .

      Svake godine, kada se u našoj školi održavaju gradska i županijska natjecanja iz raznih predmeta , sudionike nagrađujemo našim proizvodima .Poslovanje zadruge  financiramo novčanim sredstvima od prodaje proizvoda.

Voditelj zadruge :

Facebook stranica naše učeničke zadruge

FOTO ALBUMI

Druženje na Bundeku 2013.

Rad zadruge

Učenička zadruga "Jabuka" na sajmu u Velikoj Gorici - 2012.


Smotre i sajmovi

Učenička zadruga ''Jabuka'' – doček proljeća i Uskrsa kao radosti života

Autor: Nancy Vujanić, 8. 4. 2024. 09:06

       Dana 25. ožujka 2024. u našoj smo Školi otvorili prodaju naših proizvoda povodom dolaska proljeća i nadolazećega Uskrsa.

      Proizvode smo nastojali predstaviti kao radost života – buđenje novoga, kreativnoga, uz ljepotu stvaranja – onako kako doživljavamo našu Zadrugu ove godine i ono što nas uvijek iznova motivira u našem radu. Proizvode smo nastojali približiti kupcima i da svaki od njih bude prepoznatljiv prema proljetnim i/ili uskrsnim motivima.

 [više]

UZ ''Jabuka'' - koraci prema otvorenosti i profesionalnosti; suradnja s vanjskim suradnikom ''Muse candles'' i prodaja povodom Valentinova

Autor: Nancy Vujanić, 20. 2. 2024. 10:32

     Od 12. do 14. veljače u našoj OŠ Velika Mlaka i PŠ Mičevec bila je prodaja proizvoda naše Zadruge povodom Valentinova.

   

 [više]

Učenička zadruga ''Jabuka'' – božićna kozmetika

Autor: Nancy Vujanić, 6. 12. 2023. 14:00

     Za Dan škole naša je Učenička zadruga ''Jabuka'' održala radionicu božićne kozmetike i tako otvorila vrata našim prvim kozmetičkim proizvodima. Radionicu je vodila učiteljica Petra Piljić, uz asistenciju učiteljica Martine Martinković i Brigite Jambrešić. Na prvoj smo radionici učili stvarati balzame za usne, a na drugoj radionici serume za sjaj lica. Na početku svake radionice učenike smo upoznale sa sastojcima koje ćemo upotrijebiti i s načinom pripreme te ih uključili u stvaranje naše prve kozmetike.

 [više]

Učenička zadruga ''Jabuka'' – dijeljenje, nesebičnost i velikodušnost; sudjelovanje u zimskom Ilica: Q'artu

Autor: Nancy Vujanić, 6. 12. 2023. 09:03

   

     Dana 26. studenoga 2023. naša je Zadruga sudjelovala na zimskom Ilica: Q'artu. Riječ je o festival-akciji koja potiče obrtništvo i umjetnost tako da prostor naše glavne i najveće ulice – Ilice – daje malim obrtnicima i umjetnicima da predstave svoj rad i zagrebačkoj javnosti približe svoje proizvode.

     Tema je Q'arta bila ''Dijeljenje, nesebičnost i velikodušnost''. Kao Zadruga prepoznali smo bliske nam vrijednosti i temeljne postavke na kojima počiva i rad naše Zadruge, odlučili smo se prijaviti. Iznimna nam je čast što je naša prijava prihvaćena i što smo imali priliku sudjelovati u tako velikom i značajnom projektu.

 [više]

Učenička zadruga ''Jabuka'' – podrška, suradnja i ljepota stvaranja

Autor: Nancy Vujanić, 2. 11. 2023. 14:51

     Naša Učenička zadruga ''Jabuka'' osnovana je još 1998. godine i iza sebe ima dugu tradiciju, stoga je veliki zadatak voditi Zadrugu i opravdati njezine dosadašnje uspjehe.

      Učeničke zadruge omogućuju djeci da razvijaju svoju kreativnost i usvajaju osnove poduzetništva. Učenici u različitim izvannastavnim aktivnostima i radionicama pod vodstvom učitelja uče kako ''ideju'' provesti u djelo, važnost međusobne suradnje i timskoga rada te kako osobno doprinijeti stvaranju ''ideje'' na svoj originalan način.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Izgled mrežne stranice škole bolji jeForum
Korisni linkovi
 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / www.os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju