preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 > Naslovnica
vijesti

Humanitarna akcija Kap dobrote (od 6. do 14. 12. 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 4. 12. 2021. 17:04

Draga djeco, poštovani roditelji, 
    i ove godine u došašću organiziramo humanitarnu akciju prikupljanja  namirnica koje su svakodnevna potreba, a mnogima oko nas  ipak nedostupne.

     To su siromašni i napušteni o kojima skrbi Katolička udruga Kap dobrote. 

       U okolnostima u kojima trenutačno živimo njima je još teže.
      Ovo je poziv za sudjelovanje, ne obaveza, no osjetite li se potaknutima, možete sudjelovati tako da u navedenom vremenu  donesete  ono što želite i možete. Popis koji se nalazi u privitku je prijedlog.
      Dobrota vaša nek′ vas prati!
karitativna skupina
 [više]

Poziv na sudjelovanje u našoj izložbi jaslica

Autor: Nancy Vujanić, 4. 12. 2021. 16:51

 [više]

Trideset godina Škole

Autor: Nancy Vujanić, 12. 11. 2021. 14:05

 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zrinka Šućur, 30. 8. 2021. 08:12

Poštovani roditelji, dragi učenici,

na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-1.pdf možete pročitati upute kojih se treba pridržavati prilikom boravka u školi. 

 

 [više]

Obavijest roditeljima koji račune za prehranu dobivaju elektroničkom poštom

Autor: Zrinka Šućur, 27. 10. 2021. 10:17

Poštovani roditelji,

zbog povećane sigurnosti davatelji e-mail usluge (Google, Yahoo…) mailove koji su poslani putem automata za slanje mailova prosljeđuju u spam (u neželjenu poštu). Trebate otvoriti spam, pronaći školski račun za prehranu i desnim klikom miša otvoriti izbornik. U tom izborniku odaberite opciju NO SPAM (nije neželjena pošta). Na taj će način vaša e-mail usluga znati da poštu od OŠ Velika Mlaka treba svrstati u inbox (ulazna pošta). Gmail ima skriveni spam. Bit će prikazan kada kliknete na riječ more (više). Tada će se prikazati i opcija spam (neželjena pošta).

 [više]

Potvrda o školovanju - NOVO

Autor: Zrinka Šućur, 23. 9. 2021. 14:48

Poštovani roditelji, odsad učenici i roditelji mogu potvrdu o školovanju dobiti na poveznici https://potvrde.skole.hr/login.
Učenici se prijavljuju putem @skole.hr računa. Roditelji se prijavljuju putem sustava e-Građani.
KRATKA UPUTA:
Ulogirajte se.
Odaberite ”izdaj potvrdu” i svrhu za koju vam je potvrda potrebna.
Potvrdu je moguće preuzeti odabirom ikone ”moje potvrde”.
 [više]

Iščekivanje Svetog Nikole..

Autor: Nancy Vujanić, 7. 12. 2021. 12:24

    Učenici 2. b razreda prošli su tjedan marljivo izrađivali figuricu omiljenog dječjeg svetca – Nikole.

 [više]

Večer matematike

Autor: Nancy Vujanić, 7. 12. 2021. 12:09

      Danas smo u 2. b razredu dočekali svetog Nikolu te proveli dan u matematičkim i društvenim igrama.

 [više]

Obilježavanje Dana sjećanje na žrtve Domovinskog rata

Autor: Nancy Vujanić, 19. 11. 2021. 11:43

     Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata su obilježili učenici i učiteljice 1.c i 3.c razreda naše PŠ u Mičevcu. Uredili smo prigodni pano i upalili smo lampione ispred škole. 
     Cijeli tjedan smo razgovarali o Domovinskom ratu, gledali prigodne filmove i fotografije te se prisjećali tih tužnih i teških dana iz naše bliže prošlosti.
     Učenici su pokazali da puno znaju i da rado uče o hrvatskoj povijesti.
     Vukovar će zauvijek biti u srcu!
 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. - 2021.

Autor: Nancy Vujanić, 18. 11. 2021. 10:35

Da se ne zaboravi koliko je Sloboda vrijedna i kako se bori za Slobodu.

 [više]

ATOM liga

Autor: Nancy Vujanić, 12. 11. 2021. 13:02

     10. studenog 2021. u našoj školi je po prvi put održano natjecanje ATOM liga. ATOM liga je ekipno natjecanje podjeljeno u 5 kategorija (8. razredi osnovne škole te 1., 2., 3. i 4. razredi srednje škole). Zadaci iz matematike, fizike i kemije podijeljeni su u tri težinske kategorije. Ekipe broje po 3 učenika. Ukupno je sudjelovalo 377 ekipa iz 127 škola odnosno 74 grada. Ukupno 1131 učenik.
       U kategoriji osmih razreda ukupno je bilo 182 ekipe, a naša škola je sudjelovala s čak 5 ekipa. Učenici koji su sudjelovali: Matea Hržejak,Frane Biluš, Ante Knežević, Marta Miličević, Katarina Ladić, Nela Flegar, Iva Kljuić, Jakov Bedeković, Anamarija Ivezić, Gita Pranjić, Nives Mesić, Dora Masnica, Tena Požežanac, Fabijan Hum i Leon Crnić.
      Naša najbolja ekipa  zauzela je 86. mjesto. Mentori su bili: Petar Brnjilović, Goran Maduna i Jelena Pirner. Čestitamo svima!

 [više]

Svjetski dan izumitelja

Autor: Nancy Vujanić, 9. 11. 2021. 17:09

 9. studenog 2021. učenici 1.b razreda obilježili su Svjetski dan izumitelja. Struja, padobran mehanička olovka i kravata, samo su neki od izuma bez kojih je današnji život nezamisliv. Kroz kratki jednominutni film upoznali su njihove izumitelje: Nikolu Teslu, Eduarda Slavoljuba Penkalu i Fausta Vrančića i nakon toga izradili plakat.

 [više]

Povratak u školske klupe

Autor: Zrinka Šućur, 5. 11. 2021. 16:36

Poštovani roditelji, dragi učenici,

od 8. studenoga 2021. nastava će se izvoditi prema A modelu za sve učenike. 
 

                                                                            ravnateljica

 [više]

Osvojena bronca na gradskom natjecanju iz šaha u kategoriji djevojčica

Autor: Nancy Vujanić, 5. 11. 2021. 09:21

     U četvrtak, 21. listopada, petak 22. listopada i ponedjeljak 25. listopada 2021. godine u našoj školi u prostorima školske knjižnice održan je  školski turnir u šahu. Sudjelovalo je 23 zainteresiranih i mudrih učenika  koji su premještali šahovske figure po ploči. Nakon turnira za kapetana ženske ekipe odabrala sam Patriciju Bralu iz 6.b, a Mislava Bordu iz 6.c za kapetana muške ekipe. Gradsko natjecanje održano je  u utorak, 25. listopada 2021. godine i ekipa djevojčica, koju su predstavljale Ela Nuić, 6.b, Matea Hrženjak, 8.a, Anamarija Ivezić, 8.c, Brigita Ljubelj, 6.a i Patricija Brala, 6.b,  osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju.

Čestitam svim natjecateljima

 [više]

Subotom NA BAZEN!

Autor: Nancy Vujanić, 5. 11. 2021. 09:18

       I dok je većina učenika naše škole počela s jesenskim odmorom, osam hrabrih i vrlo vrijednih učenika došlo je  u subotu na Gradski bazen Velike Gorice. U dobrom društvu i raspoloženju odradili smo dobar i kvalitetan trening povodom Županijskog natjecanja koje nas čeka 10. studenog 2021. godine.
      Kako u muškoj i ženskoj ekipi imamo još mjesta, pozivam sve koji treniraju plivanje ili su ga trenirali, a znaju ili su voljni izvježbati pravilan start, okret i ulazak u cilj za kraul tehniku, leđnu, prsnu i delfin tehniku, da se jave putem Teams Chata učiteljici Tjelesnog Jasmini Lizačić Martinović.
Provedite praznike na bazenu i vježbajte u vodi!

Sportski pozdrav od Jasmina Lizačić Martinović

 [više]

Izlet prvašića na Ključić Brdo

Autor: Nancy Vujanić, 28. 10. 2021. 16:54

      27. listopada 2021. učenici 1.a, b, c i d razreda bili su na izletu na Ključić Brdu u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke.

 [više]

Obavijest o izvođenju nastave prema C modelu 4. studenoga i 5. studenoga 2021.

Autor: Zrinka Šućur, 28. 10. 2021. 12:54

Poštovani roditelji, dragi učenici,

4. i 5. studenoga nastava za sve učenike odvijat će se prema C modelu. Učenici od 5. do 8. razredu nastavu će imati u realnome vremenu, a o načinu izvođenja nastave za učenike od 1. do 4. razreda obavijestit će vas učitelji razredne nastave.

                                                                                                  ravnateljica

 [više]

Gkvg - Kreativni Četrti četrtek - Radionica Bullet Journal - izrada sasvim osobnog dnevnika

Autor: Nancy Vujanić, 25. 10. 2021. 13:29

     U sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige vraćamo se radionicama Četrti četrtek na kojima svakog četvrtog četvrtka u mjesecu voditelji volonteri prenose znanja i vještine iz raznih područja – kreativnog rada, rukotvorina, mentalnog i fizičkog zdravlja i svega što vam uopće može pasti na pamet. Ovoga puta tema je prigodno knjiška, a to je izrada sasvim osobite vrste dnevnika i organizatora.      Fenomen koji je zadnjih nekoliko godina zaludio svijet kreativaca, ali i svih onih koji žele naučiti bolje organizirati svoje vrijeme i obveze te naučiti izdvojiti stvari koje su im na bilo koji način važne, zove se Bullet Journal metoda ili skraćeno BuJo. To je zapravo popularan način kreativnog vođenja dnevnika, planera i organizatora u jednom.

      *Broj mjesta na radionici je ograničen pa sve zainteresirane pozivamo da se unaprijed i što prije prijave putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili osobno u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

 [više]

Besplatne radionice programiranja za osnovnoškolce

Autor: Nancy Vujanić, 22. 10. 2021. 14:32

     Škola programiranja Coding Giants organizira besplatne dvodnevne radionice programiranja za osnovnoškolce od 4. do 7. studenog 2021. Sudjelovanje u online radionicama je u potpunosti besplatno, a za rezervaciju mjesta potrebno je da roditelj ili skrbnik djeteta ispuni obrazac za prijavu na  web stranici https://codinggiants.hr/ nakon čega će roditelji putem maila dobiti sve upute za sudjelovanje. Radionice se održavaju u popodnevnim satima, od 18:30 do 20:05 i za prisustvovanje je potrebno imati laptop ili stolno računalo s pristupom na internet.

Prijave traju do srijede, 3. studenog. Broj sudionika nije ograničen.

 [više]

Besplatne aktivnosti za djecu i mlade

Autor: Nancy Vujanić, 22. 10. 2021. 14:07

U sklopu projekta ,,Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu" Udruga Carpe Diem započela je s nizom interesantnih i korisnih radionica. Aktivnosti uključuju edukacije iz područja lutkarskog kazališta, vizualne umjetnosti, 3D umjetnosti, razvoj čitalačke kulture, upoznavanje s hrvatskom povijesti umjetnosti te debate i susrete s umjetnicima. Sve radionice se održavaju online, putem Zoom-a te su potpuno besplatne. U idućih godinu dana, koliko traje projekt, jedan od ciljeva je taj da se djeci i mladima do 25 godina starosti omogući bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima. U nastavku pročitajte više o radionicama.
 [više]

Dani kruha i plodova zemlje u PŠ Mičevec.

Autor: Nancy Vujanić, 22. 10. 2021. 13:20

     I ove godine smo obilježili Dane kruha i plodova zemlje u PŠ Mičevec. Učenici su donijeli razno voće, povrće i sjemenje. Napravili smo izložbu svih plodova. Zamijesili smo tijesto, oblikovali ga po želji, posuli sjemenkama i ispekli. Peciva  su bila jako ukusna, a učenici jako zadovoljni svojim radom.

     Uživali smo u prepoznavanju plodova i spoznavanju njihova značaja za naš rast i razvoj te u miješenju tijesta i slatkim zalogajima. Zahvalni smo Bogu na svim plodovima zemlje kojima nas dariva.
 
Učiteljice PŠ Mičevec
 [više]

Uređenje školskog dvorišta u PŠ Mičevec

Autor: Nancy Vujanić, 22. 10. 2021. 11:49

     Učenici i roditelji okupili su se na jesenskom uređenju školskog dvorišta u područnoj školi Mičevec. Od radova se pokosila trava, uredili su su se cvjetnjaci, grmovi, skupilo se lišće, prosijao kompost...
     Zahvaljujemo se svim sudionicima što su nesebičnim radom omogućili da naš školski okoliš bude još ljepši!

učiteljice područne škole

 [više]

Prvi odlazak u kazalište

Autor: Nancy Vujanić, 22. 10. 2021. 11:16

     U srijedu, 20. listopada 2021. učenici  1.a, b, d, 2. b, 3. a, b i d  razreda posjetili su Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u kojem su pogledali kazališnu predstavu „Čarobnjakov učenik“. Predstavom je na duhovit način prikazana važnost učenja i marljivosti, ali i posljedice neznanja i lijenosti. Učenici su uživali gledajući predstavu, a glumce su na kraju nagradili velikim pljeskom.

      Po povratku u školu učenici su izricali svoje dojmove o predstavi i razgovarali o njezinoj  poruci. Jednoglasno su zaključili kako je marljivost i znanje pravi put do uspjeha.

Učiteljica: Kristina Ružek

 [više]

Terenska nastava - Kestenijada na Hrastovačkoj gori kod Petrinje

Autor: Nancy Vujanić, 21. 10. 2021. 13:24

      U subotu, 16. listopada 2021. učenici naše škole sudjelovali su na terenskoj nastavi - Kestenijadi na Hrastovačkoj gori kod Petrinje.

 [više]

Održano Vijeće učenika

Autor: Nancy Vujanić, 20. 10. 2021. 10:31

      15. listopada 2021. održano je vijeće učenika naše škole.

 [više]

Dan kravate u 4.b

Autor: Nancy Vujanić, 18. 10. 2021. 14:29

      Učenici 4. b obilježili su Dan kravate.

 [više]

Učenici 4.a i 4.b na Gradakom bazenu Velika Gorica

Autor: Nancy Vujanić, 5. 10. 2021. 12:59

       4. listopada 2021. učenici 4.a i 4.b razreda na Gradakom bazenu Velika Gorica provjeravali su svoje plivačke sposobnosti. Zahvaljujemo strpljivim trenericama na profesionalnosti.

Danica Gazić

 [više]

Na Županijskom KROS natjecanju osvojili smo srebro Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 4. 10. 2021. 09:19

       U četvrtak, 23. rujna 2021. godine u Bedenici je održano Županijsko KROS natjecanje. Naša škola sudjelovala je s dvije ekipe. Ekipu djevojčica 6. razreda predstavljale su: Iva Jerković, 6.a, Tea Žužić, 6.a, Katja Vrbanić, 6.c i Tonka Sertić, 6.c, a ekipu dječaka 6. razreda predstavljali su: Marko Knežević, 6.a, Toma Martinjak, 6.a, Luka Tomić, 6.b i Ivan Šolji, 6.c. U svakoj konkurenciji bilo je oko 50 natjecatelja. U konkurenciji djevojčica 5. i 6. razreda Iva Jerković došla je 4., Tea Žužić 10., a Katja Vrbanić 14., tako da je naša škola zauzela 2. mjesto u konkurenciji 13 ekipa osnovnih škola. Na kraju trke svaki natjecatelj dobio je majicu Školskog športskog saveza Zagrebačke županije. Staza je zbog radova na školskoj sportskoj dvorani bila locirana podalje od škole i prilično zahtjevna, ali lijepo sunčano vrijeme i trke odrađene bez povreda najljepši su dar svakog sportskog natjecanja. Rezultati krosa nalaze se u privitku. Bravo za sve natjecatelje!
 
Jasmina Lizačić Martinović
 [više]

Maker Faire Zagreb [2. - 3. listopada 2021]

Autor: Nancy Vujanić, 30. 9. 2021. 12:38

     Od 2. do 3. listopada, na Europskom trgu u središtu Zagreba održat će se treći po redu Maker Faire Zagreb. Maker Faire najveći je obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a. Maker Faire predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta - nastavnika, majstora, hobista, pripadnika znanstvene zajednice, inženjera, znanstvenih klubova, umjetnika, studenata i komercijalnih izlagača. Maker Faire Zagreb otvoren je za javnost  2. i 3. listopada od 10 do 17 sati, a sudjelovanje se ne naplaćuje. Pozivamo da posjetite Maker Faire ovaj vikend, a naročito njegovo svečano otvorenje 2. listopada 2021. u 12h na Europskom trgu. Održavanje Maker Fairea Zagreb financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. Više informacija možete pronaći na: https://zagreb.makerfaire.com/

 [više]

Poziv učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda na uključenje u projekt "Naša mala knjižnica"

Autor: Nancy Vujanić, 29. 9. 2021. 12:57

      Pozivaju se učenici drugih, trećih i četvrtih razreda na uključenje u projekt čitanja "Naša mala knjižnica". Prijave su do 15. listopada 2021. Broj učenika je ograničen. Prijaviti se možete knjižničarki ili na mail: osvelikamlaka.knjiznica@gmail.com. Više o projektu u nastavku. Što su učenici čitali i radili prošle šk.godine, možete vidjeti ovdje.  

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Autor: Nancy Vujanić, 29. 9. 2021. 11:49

       Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. ove godine nosi naziv Šest autora traži čitatelja. Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!
      Kviz se nalazi na mrežnoj stranici:
https://www.mhk.hr/kviz i može se riješiti u razdoblju od 13. rujna do 23. listopada 2021.
Svako pitanje sadržava i poveznicu u kojoj se krije točan odgovor. Na mrežnim stranicama Kviza može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja, a na njoj će biti objavljeni i pobjednici Kviza do 2. studenoga 2021. godine.

 [više]

59. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Autor: Nancy Vujanić, 28. 9. 2021. 15:32

      Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj, a zajednički je organiziraju Hrvatski filmski savez i filmsko-kreativni studio VANIMA. Održat će se od četvrtka, 30. rujna, do nedjelje, 3. listopada, u Varaždinu i online, a očekuje nas 78 uradaka na sedam revijskih projekcija uz razgovore s autorima, javna tribina s mentorima i voditeljima, dodjela nagrada i razna druga događanja. Dio projekcija i radionice održat će se u Varaždinu, dok će ostatak projekcija biti online. Online projekcije mogu se pratiti na poveznici dok je programski raspored dostupan na poveznici.
 [više]

Gkvg - Otvorenje manifestacije Dani europske baštine u Velikoj Gorici 2021. - Baština za sve!

Autor: Nancy Vujanić, 21. 9. 2021. 14:11

       I knjižnica se uključuje u Dane europske baštine u Velikoj Gorici 2021. Otvorenje manifestacije uz predstavljanje Albanskog kutića u Gradskoj knjižnici Velika Gorica je u četvrtak, 23. rujna 2021. u 12:00.

 [više]

Web- priručnik o pomoćnicima u nastavi

Autor: Nancy Vujanić, 20. 9. 2021. 12:48

  Web- priručnik o pomoćnicima u nastavi dostupan online na poveznici 
http://www.gorica.hr/2021/07/online-verzija-lektire-za-pomocnike/  (za korištenje navigacije iz Sadržaja na članke potrebno ga je downlodati na računalo).

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 9. 9. 2021. 17:59

        Vjeroučiteljica Katarina Klarić darovala je školskoj knjižnici 2 knjige. Zahvaljujemo!

 [više]

Prvi dan u novoj školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 7. 9. 2021. 16:07

      6. rujna 2021. počela je nova školska godina.

 [više]

Sretno!

Autor: Nancy Vujanić, 7. 9. 2021. 13:43

Svim učenicima naše škole želimo puno uspjeha u novoj školskoj godini!

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Autor: Zrinka Šućur, 2. 9. 2021. 15:33

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

nova nastavna godina počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. Početak nastave u jutarnjoj smjeni je u 8.00, a u popodnevnoj u 14.00 sati.

 

JUTARNJA SMJENA: 2. C, 2. D, 3. E, 4. A, 4. B, 4. C, 4. D, 6. A, 6. B, 6. C, 8. A, 8. B, 8. C, 8. D

Učenici razredne nastave u školu ulaze u 7.40.

Učenici 6. razreda u školu ulaze u 7.45.

Učenici 8. razreda u školu ulaze u 7.50.

Učenici putnici u školu ulaze u 7.55.

 

POPODNEVNA SMJENA: 1. C, 1. D, 3. A, 3. B, 3. C, 3. D, 3. E, 5. A, 5. B, 5. C, 7. A, 7. B, 7. C, 7. D

Učenici razredne nastave u školu ulaze u 13.40.

Učenici 5. razreda u školu ulaze u 13.45.

Učenici 7. razreda u školu ulaze u 13.50.

Učenici putnici u školu ulaze u 13.55.

PRODUŽENI BORAVAK: 1. A, 1. B, 2. A (dio učenika), 2. B

Učenike koji su u produženome boravku roditelji dovode do glavnoga ulaza između 7.00 i 7.15.

Za učenike drugoga razreda u produženome boravku školska kuhinja počinje s radom 6. rujna 2021. Za učenike prvoga razreda koji su u produženome boravku školska kuhinja počinje s radom 7. rujna 2021. Za učenike koji u školi imaju mliječni obrok školska kuhinja počinje s radom 13. rujna 2021.

Učenike će ispred škole dočekati njihovi učitelji, odnosno razrednici te će ih uvesti u školu i odvesti do njihovih matičnih učionica.

Učenici prvi dan nastave trebaju ponijeti školsku torbu jer će ih dočekati udžbenici i radne bilježnice te papir i olovku da mogu zapisati raspored sati. U školi će provesti 4 sata. Prijevoz školskim autobusom za učenike putnike je organiziran (polasci iz Mičevca su u 7.40 i 13.40).

Učenici razredne nastave ne moraju nositi masku, a učenici od 5. do 8. razreda moraju nositi masku u svim prostorima škole.

Iako su mjere "opuštenije", i dalje je potrebno biti na oprezu. Molimo da se u školu ne dolazi u sljedećim slučajevima:

- ako su prisutni simptomi zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

- ako je izrečena mjera samoizolacije

- u slučaju zaraze koronavirusom.

 

 

 [više]

PRVI NASTAVNI DAN ZA UČENIKE PRVOGA RAZREDA

Autor: Zrinka Šućur, 31. 8. 2021. 14:45

Poštovani roditelji učenika 1. razreda,

prvi nastavni dan dočekat ćemo prvašiće prema sljedećem rasporedu:

- 1. a u 11.30

- 1. b u 12.00

- 1. c u 10.00 (u područnoj školi, učenici NE dolaze u matičnu školu)

- 1. d u 12.30.

Ako vremenski uvjeti budu dopuštali, bit ćemo ispred škole. U slučaju kiše bit ćemo u školi i tada je dopušten ulazak samo jednome roditelju. Prvi dan neće biti produženoga boravka.

Veselimo se dolasku najmlađih učenika! 

Prvašići 1. dan 2020. – IV. osnovna škola Varaždin

 [više]

Oproštaj s našim dragim djelatnicama

Autor: Nancy Vujanić, 30. 8. 2021. 16:37

    26. kolovoza 2021. oprostili smo se od naših dragih kolegica, učiteljice Ljubice Spajić koja odlazi u zasluženu mirovinu i vjeroučiteljice Nataše Čurić koja odlazi u drugu školu.

 [više]

Udžbenici i radne bilježnice za školsku godinu 2021./2022.

Autor: Zrinka Šućur, 20. 7. 2021. 10:23

Poštovani roditelji,

na početku nove školske godine sve će učenike na klupama dočekati udžbenici i radne bilježnice. Nabavu udžbenika financira MZO, a nabavu radnih bilježnica i kutija za tehnički Grad Velika Gorica i Grad Zagreb.

 [više]

Popisi odabranih udžbenika za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 15. 7. 2021. 14:02

     U privitcima se nalaze popisi odabranih udžbenika za školsku godinu 2021./2022.

 [više]

Oproštaj s osmašima

Autor: Nancy Vujanić, 9. 7. 2021. 13:59

   8. srpnja 2021. oprostili smo se s našim učenicima osmih razreda. Podijeljene su  svjedodžbe, a odlični učenici (svih osam razreda) dobili su i prigodne nagrade.

 [više]

Pozdrav osmašima!

Autor: Zrinka Šućur, 9. 7. 2021. 11:44

Dragi naši osmaši,

         jučer su vam podijeljene svjedodžbe, pohvalnice i nagrade za sudjelovanje na raznim natjecanjima. Bilo je jako emotivno što dokazuje da ste ostavili trag u srcima svojih učitelja, a posebno razrednika. Pred svima vama sada je nova staza. Ona je dugačka i široka i na njoj tek trebate ostaviti svoj trag. Dok kročite tom stazom, budite dobri i blagi prema drugima. Ne zaboravite da ste vi sami jedina osoba s kojom se u životu morate natjecati. Trudite se svakoga dana biti bolji od onoga što ste bili jučer. Neka vam cilj ne bude biti bolji od drugih, nego bolji prema drugima. 

Iako je život nepredvidiv, čemu svi svjedočimo posljednjih godinu dana, želim vam poručiti: Ne bojte se života! Ne bojte se živjeti! Odgovornim sudjelovanjem u online nastavi pokazali ste da se itekako znate i možete boriti s teškim situacijama.

Nadam se da će svatko od vas u životu raditi ono što voli jer, kažu, kada radiš ono što voliš, ne moraš raditi ni dana.

Nas ćete uvijek naći na starome mjestu, vrata OŠ Velika Mlaka za vas će uvijek biti otvorena!

             Dragi naši osmaši, sretno! 

                                                                                             ravnateljica

 [više]

Rezultati natječaja: Moja prva knjiga

Autor: Nancy Vujanić, 17. 6. 2021. 15:30

       Natječaj „Moja prva knjiga“ organiziran je na razini škole, budući da Udruga Kalibra nije provodila natječaj. Uključeni su svi zainteresirani učenici. Slikovnice su napravili: Melani Miličević (4.b), Katarina Zajec i Agata Stjepanović (4.a), Janko Telišman (2.e), Ema Hrženjak (2.e), Vito Lenard (2.e),  Gabrijel Mance (2.e), Ozana Ladić i Marta Tomić (4.b), Rahela Ladić (2.e) i Lucija Buša (3.d). U povjerenstvu koje je ocjenjivalo slikovnice bili su: iz razredne nastave učiteljice Danica Gazić i Sanja Rožić Tomić profesorice hrvatskog jezika Tamara Špehar i Marina Šilović te profesor likovne kulture Danijel Šokec. Prema glasovima povjerenstva rezultati su:

1. mjesto: Melani Miličević (4.b) I Janko Telišman (2.e) - imali su jednak broj bodova

2. mjesto: Rahela Ladić (2.e)

3. mjesto: Vito Lenard (3.e)

     Ostali učenici osvojili su poticajne nagrade. Čestitam svim učenicima koji su napravili svoje slikovnice!

 [više]

WRO – World Robot Olympiad (svjetska robotička olimpijada)

Autor: Nancy Vujanić, 17. 6. 2021. 15:18

     WRO – World Robot Olympiad (svjetska robotička olimpijada) održava se u svijetu od 2004. U njoj se na LEGO platformi natječu djeca iz cijelog svijeta na nacionalnim natjecanjima, a najbolji dobivaju priliku nastupiti na svjetskoj završnici. Učenici rade zajedno kao tim i pronalaze vlastita rješenja. Naglasak na natjecanju je u osmišljanju robota i programa da samostalno savlada razne izazove na robotskoj stazi. U ovako poticajnom okruženju  natjecatelji napreduju usvajajući nova znanja i vještine. Hrvatski robotički savez u suradnji sa mađarskim organizatorom WRO natjecanja – EDUTUS sveučilištem, organizira i provodi ovo natjecanje u našoj zemlji od 2019. Učenici OŠ Velika Mlaka su ove godine predstavljali Viktor Balenović, Ivan Borić, Angela Šunjerga i Tena Zujić (3.a) uz potporu profesora Ivana Mudri koji su u borbi protiv klimatskih promjena sa svojim robotom osvojili srebro, njihov je tim MiniMlaka drugi u kategoriji 1. - 5. razred OŠ.

 [više]

Završni šahovski turnir (3.b)

Autor: Nancy Vujanić, 17. 6. 2021. 13:47

Završni šahovski turnir 3.b dobio je novog pobjednika.
1.Ante Tomić
2.Luka Lacković
3.David Medak
4.Matija Trumbetaš

Čestitamo svim sudionicima turnira,a posebno pobjedniku. Bravo Ante!

 

 [više]

Igraj moja Hrvatska

Autor: Nancy Vujanić, 11. 6. 2021. 13:13

    Učenici 3.b s veseljem isčekuju igre naše nogometne reprezentacije. U kombiniranoj tehnici (kolaž+flomaster) izradili su zastavu i nogometnu loptu.
 

 [više]

Moj zavičaj-Turopolje

Autor: Nancy Vujanić, 11. 6. 2021. 12:56

     Učenici 3.b pripremili su malu izložbu svojih radova na temu Moj zavičaj-Turopolje koju možete pogledati ispred učionice br. 15

 [više]

Igračkom do osmijeha Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 2. 6. 2021. 13:41

     Do kraja školske godine u našoj školi provodit će se projekt KBC Rebra Igračkom do osmijeha. Više o akciji pročitajte u nastavku.

 [više]

Tribina za promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti uz gosta don Mihovila Kurkuta

Autor: Nancy Vujanić, 1. 6. 2021. 13:26

     U ponedjeljak, 31. svibnja 2021. u 17:10 sati održana je prva tribina za promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti namjenjena 8.c razredu. Gost predavač je bio don Mihovil Kurkut,  svećenik, salezijanac i ravnatelj izdavačke kuće Saleziana.  Tema predavanja je bila ''Kako izabrati srednju školu i životni poziv?''.

 
 [više]

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Autor: Nancy Vujanić, 1. 6. 2021. 13:05

      Učenička zadruga Jabuka nastupila je na online Smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Predstavili su se projektom ''Put oko svijeta'' koji je dostupan na poveznici.
       U izradi videa sudjelovali su zadrugari 7.c razreda Gita Pranjić, Ivon Lučić, Jakov Bedeković, Jana Posavec, Anamarija Ivezić, Tina Vodopijak, Helena Duvnjak, Ana Vrbanić i voditeljica Nataša Čurić.
 [više]

Obavijest roditeljima

Autor: Zrinka Šućur, 11. 1. 2021. 09:51

Poštovani roditelji,

obavještavam vas da su statičari pregledali matičnu i područnu školu te utvrdili da se učenici mogu sigurno vratiti u školske klupe. Budući da je, nažalost, izvjesno kako ćemo s potresima živjeti još neko vrijeme, planiramo s učenicima opet razgovarati o tome kako se ponašati tijekom i nakon potresa te ćemo svakako provesti vježbu za slučaj potresa. Očekujemo upute MZO-a i Stožera civilne zaštite o postupanju u slučaju potresa. Čim ih dobijemo, objavit ću ih na mrežnoj stranici i proslijediti ih elektroničkom poštom. Zasad vam stavljam poveznicu na edukativni video o tome kako se ponašati za vrijeme i nakon potresa: https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/kako-se-ponasati-za-vrijeme-i-nakon-potresa-video-letak-i-smjernice-za-djecu-i-roditelje/.

Nadam se da ćemo se svi do početka drugoga polugodišta uspjeti odmoriti!

                                                     ravnateljica Zrinka Šućur

 

 [više]

,,Priručnik za sreću" - projekt održivog razvoja Osnovne škole Velika Mlaka

Autor: Nancy Vujanić, 16. 12. 2020. 10:48

     U sklopu projekta ,,LORA - laboratorij održivog razvoja“ proveden je projekt pod nazivom ''Priručnik za sreću''. Projekt je započeo u školskoj godini 2019./2020. i nastavio se u 2020. /2021. godini. Započet je osmišljavanjem radionica na zadanu temu te se nastavio provedbom istih među učenicima u sklopu sata razrednika. Radionice koje su se pokazale izrazito uspješne uvrstili smo u ,,Priručnik za sreću''.

 [više]

Prelazak na C model

Autor: Zrinka Šućur, 10. 12. 2020. 13:59

Poštovani roditelji,

obavještavam vas da od sutra (11. prosinca 2020.) svi razredi OŠ Velika Mlaka prelaze na C model, odnosno na online nastavu. Odluka je donesena u dogovoru s liječnicom i predstavnicima Grada.

Učenici predmetne nastave imat će nastavu u realnom vremenu prema rasporedu. Učitelji razredne nastave obavijestit će roditelje o načinu izvođenja nastave na daljinu. Nažalost, tako ćemo i završiti prvo polugodište.

Na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_12_136_2602.html?fbclid=IwAR0tc0UFDqRuQLMkmgszII93T8dN8KnAr0rJaMF70QdmdpoAJ0n8csaOFbM možete pročitati Odluku MZO-a o izmjeni kalendara školske godine 2020./2021. Promjena se odnosi na zimski odmor učenika: počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine, nastava počinje 18. siječnja 2021. godine.

Uplatnice za školsku prehranu za prosinac već su poslane. Neki su ih roditelji već platili, njima ćemo umanjiti razliku na uplatnici za idući mjesec. Ostali roditelji mogu sami izračunati iznos koji trebaju uplatiti (produženi boravak: broj nastavnih dana u prosincu pomnožiti s 25 kn; mliječni obrok: broj nastavnih dana u prosincu pomnožiti sa 7,50 kn). Napominjem da je 4. prosinca bio nenastavni dan zbog Dana škole.

Ako imate pitanja i/ili komentar, slobodno pišite na zrinka.sucur@skole.hr. 

Zrinka Šućur, ravnateljica OŠ Velika Mlaka

 [više]

Obavijest i zamolba roditeljima vezana za COVID-19

Autor: Zrinka Šućur, 29. 10. 2020. 14:22

Poštovani roditelji,

trenutačno su u OŠ Velika Mlaka dva razreda predmetne nastave u samoizolaciji i za njih je organizirana online nastava. Učenici se u školu vraćaju 3. studenoga 2020.

Budući da je broj oboljelih svaki dan sve veći, još jednom naglašavam koliko je važno da se i vi pridržavate epidemioloških mjera jer jedino tako možemo održati stabilnu situaciju u školi. Pokazalo se da su obiteljski kontakti presudni u širenju virusa. Molim vas da pratite zdravstveno stanje svoje djece i da NE ŠALJETE DJECU U ŠKOLU AKO IM SE POJAVE SIMPTOMI ILI AKO TKO IZ OBITELJI ČEKA REZULTATE TESTIRANJA. Naime, imali smo nekoliko slučajeva da su roditelji koji su čekali rezultate (koji su bili pozitivni) slali djecu u školu te su na taj način izravno ugrozili zdravlje ostalih učenika i djelatnika. 

Samo odgovorno ponašanje svih nas pridonosi sprečavanju širenja virusa.

Zrinka Šućur, ravnateljica OŠ Velika Mlaka

 

 

 [više]

Upute roditeljima vezane za organizaciju rada tijekom trajanja pandemije COVID-19 virusa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zrinka Šućur, 2. 9. 2020. 07:59

Poštovani roditelji, 

upute su u privitku.

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

Autor: Zrinka Šućur, 2. 9. 2020. 07:16

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. - izdano 29.08.2020. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zrinka Šućur, 25. 8. 2020. 11:35

Poštovani roditelji,

     Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su 24. kolovoza 2020. nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA IZ VELIKE MLAKE I MIČEVCA – DODATNI OBRAZOVNI MATERIJALI

Autor: Zrinka Šućur, 17. 8. 2020. 09:37

Poštovani roditelji,

iz Upravnoga odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice dobili smo obavijest da Grad Velika Gorica neće financirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala, odnosno radnih bilježnica i radnih materijala za tehničku kulturu za školsku godinu 2020./2021. Naime, ove godine Zagrebačka županija ne sufinancira njihovu nabavu. Roditelji će ih u dogovoru s učiteljima sami nabavljati (prema potrebi). Molimo da pričekate početak nastavne godine i pratite obavijesti na našim mrežnim stranicama. Veći dio udžbenika za razrednu nastavu radnoga je karaktera, odnosno radna bilježnica sastavni je dio udžbenika i ne treba je posebno nabavljati. Podsjećamo da su sredstva za nabavu udžbenika za obvezatne i izborne nastavne predmete osigurana u državnome proračunu. 

 [više]

Kako podržati vještine suoćavanja i mentalno zdravlje djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 17. 4. 2020. 22:50

      U privitku se nalazi dokument sa savjetima Kako podržati vještine suoćavanja i mentalno zdravlje djece

 [više]

Stella - besplatna aplikacija za mentalno zdravlje mladih

Autor: Nancy Vujanić, 17. 4. 2020. 22:48

Poštovani/e,

   u trenucima kada se suočavamo s brojnim izazovima uzrokovanim aktualnom situacijom i djeca i odrasli mogu pokazivati različite emocionalne i ponašajne reakcije. Jedan dio ovih promjena u mentalnom funkcioniranju je normalna reakcija na stres u uvjetima realne opasnosti. Međutim, u neke djece i mladih aktualna situacija dvostruke „prijetnje“ može potaknuti značajnije promjene u funkcioniranju i emocionalnom reagiranju.

 

 [više]

"Zapeli zajedno"

Autor: Nancy Vujanić, 17. 4. 2020. 22:46

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji,

     na sljedećoj poveznici možete pročitati slikovnicu „Zapeli zajedno“ koju je napisala i ilustrirala Ida Marinić te podijelila sa svima. Slikovnica i radionica za djecu govore kako se slagati sa svojom obitelji i svijetom općenito dok smo zaglavljeni jedni s drugima u ovim čudnim vremenima. Nadamo se da će vam biti od koristi.

 

 [više]

Savjeti za roditelje . kako organizirati nastavu u kući Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 17. 4. 2020. 22:43

     U privitku se nalate Savjeti za roditelje - kako organizirati nastavu u kući

 [više]

Savjeti za razvoj koncentracije kod djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 17. 4. 2020. 22:40

     U privitcima pronađite savjete za razvoj koncentracije kod djece.

 [više]

Novi kutak na našoj stranici

Autor: Zrinka Šućur, 1. 4. 2020. 20:21

     Odsad na našoj mrežnoj stranici u glavnome izborniku možete pronaći i kutak naših pedagoginja - Stručna služba OŠ Velika Mlaka. Za početak su vam pripremile zanimljivu prezentaciju o medijskoj pismenosti.

 [više]

Razgovor s djecom o koronavirusu

Autor: Zrinka Šućur, 1. 4. 2020. 10:13

Dragi roditelji,

upućujemo vas na mrežnu stranicu na kojoj možete pronaći knjigu o koronavirusu (na hrvatskome jeziku) koja bi vam mogla pomoći da s djecom razgovarate o koronavirusu te im približite situaciju na razumljiv i prilagođen način.

 

https://korakpokorak.us20.list-manage.com/track/click?u=a1c6d3406ea095d87250ff2d1&id=933098a1bf&e=f5df5f157b

 

 [više]

Kako objasniti koronavirus djeci?

Autor: Nancy Vujanić, 30. 3. 2020. 13:04

   U nastavku pronađite korisne materijale za razgovor s djecom o cijeloj ovoj situaciji.    

 [više]

Podrška stručne službe OŠ Velika Mlaka

Autor: Zrinka Šućur, 30. 3. 2020. 12:54

Dragi učenici, roditelji i kolege,

 

našli smo se u novoj životnoj, a tako i školskoj svakodnevici na koju se svi moramo naviknuti i prilagoditi najbolje što možemo i znamo. Ako osjetite potrebu za dodatnom pomoći i podrškom stručne službe Škole u vezi s novonastalom situacijom ili s teškoćama učenja, možete se javiti putem mail adrese mihaela .cuncic@skole.hr- pedagoginja Mihaela Tomašić i adriana.vucetic@skole.hr- socijalna pedagoginja Adriana Vučetić . Stručne suradnice su uključene u rad svih virtualnih učionica pa se možete javiti i na taj način.

Vaše stručne suradnice Mihaela Tomašić i Adriana Vučetić

 [više]

Upute za nastavu na daljinu koje vrijede od 23. ožujka 2020.

Autor: Zrinka Šućur, 22. 3. 2020. 14:59

Dragi učenici, poštovani roditelji, 

sutra počinje drugi tjedan nastave na daljinu. U nastavku su upute koje vrijede od 23. ožujka 2020.
 
RAZREDNA NASTAVA i dalje prati 3. program HRT-a, odnosno radi po 
rasporedu MZO-a s tim da će učitelji dodatno učenicima slati sadržaje iz 
vjeronauka, engleskoga i njemačkoga jezika (4. razred) i to one dane 
kad su inače po rasporedu. Materijale će pripremiti učitelji 
vjeronauka, engleskoga i njemačkoga jezika, poslati ih učiteljima 
razredne nastave, a oni će ih proslijediti roditeljima.

PREDMETNA NASTAVA od sutra (23. ožujka 2020.) radi prema svojemu rasporedu i u smjenama.
Šesti i osmi razredi su ujutro: učitelji će materijale slati učenicima 
od 8.00 do 12.00. Oni ih trebaju vratiti do kraja radnoga dana ili će 
im, ako procijene da učenicima treba više vremena, učitelji dati više 
vremena.
 
Peti i sedmi razredi su popodne: učitelji će materijale slati 
učenicima od 13.00 do 17.00. Oni ih trebaju vratiti sutradan do 12.00 
ili će im, ako procijene da učenicima treba više vremena, učitelji 
dati više vremena.
 
Zahvaljujem vam svima na suradnji, a učenike posebno pohvaljujem jer su marljivo radili, pravodobno vraćali zadatke i jer su u ovoj situaciji pokazali koliko su vedri, pozitivni, sposobni i kreativni! Bravo i samo tako naprijed!
 
Za sva pitanja, dvojbe i teškoće uvijek sam dostupna na zrinka.sucur@skole.hr.
Čuvajte se, nadam se da se vidimo što prije! smiley
 
 
                                                                                                              ravnateljica
 [više]

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA!

Autor: Zrinka Šućur, 20. 3. 2020. 12:24

Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice prema nalogu Stožera CZ RH donosi odluku o zabrani korištenja svih kombiniranih sportskih igrališta na području grada.
Zbog okupljanja sve većeg broja mladih na igralištima i nepridržavanja odredbi o održavanju sigurne udaljenosti između osoba, okupljanje na kombiniranim igralištima predstavlja dodatan rizik za širenje zaraze koronavirusom.
 
Apeliramo na roditelje da vode računa da im se djece ne okupljaju u većim skupinama, već da vrijeme vani provode u šetnjama, bicikliranju i drugim aktivnostima korisnim za psihofizičko zdravlje.
 [više]

VODIČ ZA RODITELJE – ŠTO RADITI I KAKO RAZGOVARATI S DJECOM O KORONAVIRUSU?

Autor: Zrinka Šućur, 20. 3. 2020. 12:20

Od ponedjeljka u Hrvatskoj ne rade škole i vrtići. Mnogi su se roditelji i djeca našli u situaciji da će na jednom novom emocionalnom, ali i organizacijskom nivou osjetiti trenutačnu društvenu krizu uzrokovanu širenjem COVID-19 virusa u Europi. To je normalno i očekivano i trebat će i nekoliko dana da se svi prilagode novonastalim okolnostima.

Prema Konvenciji o pravima djeteta djeca imaju pravo putem radija, novina, knjiga, računala, TV-a i drugih izvora saznati informacije važne za njihovu dobrobit, a uloga odraslih je pomoći im u pronalaženju i razumijevanju informacija. Posljednjih dana suočeni smo s velikom količinom informacija o koronavirusu (COVID-19) što može djelovati zbunjujuće za odraslu osobu, a kod djece također može izazvati osjećaje tjeskobe, straha, uznemirenosti i zabrinutosti. Škole i vrtići su zatvoreni, više nema odlazaka na aktivnosti kojima se dijete bavilo u slobodno vrijeme, a promijenio im se i uobičajeni dnevni raspored. U novonastalim okolnostima iznimno je važno otvoreno razgovarati s djetetom što može pridonijeti njegovu boljem razumijevanju cjelokupne situacije.

1. Informirajte djecu na način primjeren njihovoj dobi

 • Prije razgovora s djetetom o koronavirusu (COVID-19) informirajte se o simptomima, komplikacijama i načinu zaštite putem provjerenih službenih izvora informacija (stranica Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo).
 • S djecom razgovarajte na način primjeren njihovoj dobi. Provjerite što su djeca dosad saznala. Dopustite da postavljaju pitanja o virusu. Na pitanja odgovarajte što jednostavnije i razumljivije. Kada im govorite o virusu, odmah spomenite mjere koje treba činiti kako bi se spriječila bolest.
 • S djecom školske dobi razgovor usmjerite na informacije što je koronavirus, kako se širi i na koji se način može spriječiti širenje. Kritički se osvrnite na informacije koje saznajete putem različitih medija.
 • Tinejdžere uputite na korištenje pouzdanih izvora informacija, razgovarajte o informacijama koje saznajete. Kritički se osvrnite na njih.
 • Djeci je potrebno objasniti zašto pojačano pazimo na higijenu, a ne samo nametnuti pravilo iz straha i panike, a bez objašnjenja jer tada djeca zapamte paniku i strah, a ne i razlog, odnosno objašnjenje. Dakle, potrebno je reći da postoji virus koji se zove COVID-19 koji se brzo širi zbog čega pokušavamo sve što možemo da ga u tome spriječimo. Budući da znamo da se širi preko ruku, kašljanja i kihanja, potrebno je posebno paziti na pranje ruku i način na koji kašljemo i kišemo.

             2. Razgovarajte o osjećajima zbog novonastale situacije

 • Potaknite djecu da iskažu kako se osjećaju zbog novonastale situacije, jesu li uplašeni, zabrinuti. Saslušajte ih i budite uz njih. Zainteresiranost za to kako se dijete osjeća najveća je vrijednost koju mu možete dati.
 • Pitajte ih što bi im pomoglo da se osjećaju mirnije. Podsjetite ih da ste tu za njih kad god se osjećaju zabrinuto. Podržavajući odnos roditelja i djeteta glavni je zaštitni čimbenik za dijete pod stresom.

3.  Napravite dnevni plan rada i aktivnosti

 • Dogovorite na koji način ćete komunicirati dok ste na poslu, dijete će se tako osjećati sigurnije. Zapišite telefonske brojeve bliskih osoba s kojima dijete može kontaktirati ako je uplašeno i uznemireno.
 • Dogovorite plan dana i dnevni raspored – to djeci daje osjećaj sigurnosti.
 • Ne zaboravite na online nastavu / Školu na daljinu i budite aktivni u provedbi novoga načina školovanja, budite djeci podrška. To je velika novost, stoga su djeca sigurno zbunjena i neka se teže snalaze, pa je, posebno u počecima provedbe, potrebna veća pomoć i podrška odraslih osoba. Pazite da redovito izvršavaju sve zadatke.
 • Na kraju dana razgovarajte kako je prošao dan.
 • Potaknite ih na kontakte s vršnjacima (na način na koji je to moguće).
 • Izbjegavajte pretjeranu izloženost medijima – pokušajte se ograničiti na informiranje dva do tri puta dnevno. Informirajte se putem pouzdanih izvora informacija.
 • Brinite se o sebi – ako se osjećate uznemireno, odvojite vrijeme za sebe i aktivnosti koje će vam pomoći da se umirite.
 • Objasnite djeci da koronavirus nema nikakve veze s tim kako tko izgleda, koji jezik govori, odakle dolazi…
 • Iskoristite vrijeme za zajedničke igre i kreativne aktivnosti. Igra djece i roditelja pridonosi osjećaju sigurnosti djece, emocionalne povezanosti i bliskosti članova obitelji.

Pripremile Mihaela Tomašić, stručna suradnica pedagoginja i Adriana Vučetić, socijalna pedagoginja

 

Za psihološku pomoć možete se javiti na:

Telefon za psihološku pomoć – 01 48 28 888 svakoga radnog dana od 10.00 do 22.00 sata.

Hrabri telefon – 0800 0800

 

 [više]

Pismo roditeljima

Autor: Zrinka Šućur, 16. 3. 2020. 13:23

Poštovani roditelji,

pred nama je razdoblje u kojemu će vaša djeca pohađati nastavu u virtualnim učionicama. Naravno, imat ćete mnoga pitanja, baš kao i svi, te bih vam željela unaprijed zahvaliti za strpljenje i razumijevanje u ovoj nesvakidašnjoj situaciji u kojoj smo se našli.

Molim vas, nemojte biti pod pritiskom i misliti da morate igrati ulogu „zamjenskoga učitelja“. Djeca uče i reagiraju drukčije kada ih poučavaju roditelji, nego kada ih poučavaju učitelji. Većina zadataka i aktivnosti koje ćemo zadati u virtualnim učionicama vaša djeca mogu samostalno obavljati. Učenici će slati svoje radove učiteljima zbog povratnih informacija. Ako želite sjesti sa svojim djetetom i pomoći mu sa zadatcima, to je vaš izbor i nešto što ostavljamo vama. Međutim, nemojte zaboraviti da učenici najbolje uče kada imaju rutinu. Stoga vas molimo da svojoj djeci pomognete da stvore dnevni raspored. Učenje bi trebalo biti nešto što je dužnost samih učenika – pokušajte ne upasti u zamku obavljanja njihova posla umjesto njih. Mi želimo da učenici čine pogreške, baš kao i u učionici – ovo je pravo učenje!

Držim važnim podsjetiti vas na to da nastava na daljinu ne znači isključivo online nastava i da vaša djeca ne trebaju stalno biti pred računalima. Svi imaju udžbenike i radne bilježnice i važno je da sve lekcije uče iz njih. To je još uvijek najpouzdaniji izvor znanja. Točan raspored sadržaja koje će moći pratiti na televiziji i vrijeme kada trebaju biti dostupni online poslat će vam učitelji.

Vi možete napraviti „raspored“ za svoje dijete da biste mu pomogli održati neki oblik organizacije rada. Prvi tjedan bit će pomalo drukčiji dok ne otkrijemo kako tehnologija funkcionira. Za sve nas ovo je nova situacija za koju smo se spremali svega nekoliko dana.

 

Svaki će učitelj organizirati nastavu onako kako je to najbolje za njegove učenike i javiti vam načine izvršavanja zadataka. Nemojte uspoređivati način održavanja nastave na daljinu i pitati se zašto se načini razlikuju od učitelja do učitelja. Naši se načini poučavanja i inače razlikuju jer se svi prilagođavamo svojemu razredu.

Naposljetku, ovo je proces učenja za sve nas. Kako tjedan bude odmicao, tako će sve svima biti puno jasnije i ugodnije.

Učitelji će polako prelaziti na većini novu i nepoznatu platformu učenja. Budimo blagi prema samima sebi i prema djeci. Vaša su djeca iznimno sposobna i ne sumnjamo u to da će nas zadiviti svojom sposobnošću prilagodbe ovoj situaciji.

 

Hvala Vam na strpljenju, razumijevanju i suradnji.

 [više]

Obavijest za one koji kod kuće nemaju računalo i/ili pristup internetu

Autor: Zrinka Šućur, 16. 3. 2020. 09:28

Zahtjev za posudbu uređaja s pristupom internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je dostupan na stranicama Škole za život na poveznici https://bit.ly/2Wg08jS. U zahtjevu roditelj mora pod materijalnom i krivičnom odgovornosti potvrditi:

 • da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom internetu
 • da u kućanstvu nemaju pristup internetu.

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da MZO može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da su navedeni podatci istiniti.

 [više]

Početak nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zrinka Šućur, 15. 3. 2020. 07:55

Poštovani učenici i roditelji,

sutra, 16. ožujka 2020. počinje nastava na daljinu koja će trajati dva tjedna. Za učenike razredne nastave će se nastava cijelo vrijeme prikazivati na 3. programu HRT-a. Učenici predmetne nastave pratit će program Sportske televizije do srijede, a od srijede će materijale za učenje dobivati u virtualnim razredima. Raspored prikazivanja programa je u privitku. 

Molim učenike predmetne nastave da se pridruže virtualnim razredima (ako to još nisu učinili). Sutra i prekosutra će razrednici testirati virtualne razrede. Očekuje se preopterećenost sustava, stoga će svaki razred imati rezervni način komunikacije o čemu će vas obavijestiti razrednici. Podsjećam učenike da i u virtualnim razredima vrijede pravila lijepoga ponašanja, odnosno primjerenoga komuniciranja. 

ravnateljica

 

 [više]

Kako pristupiti virtualnoj učionici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 13. 3. 2020. 16:42

     U privitku se nalazi snimka detaljne upute kako pristupiti virtualnoj učionici.

 [više]

POVEZNICE ZA PRISTUP VIRTUALNIM UČIONICAMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zrinka Šućur, 13. 3. 2020. 14:11

Poštovani učenici i roditelji,

od ponedjeljka (16. ožujka 2020.) počinje nastava na daljinu. Sukladno smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja razrednici su stvorili virtualne razrede predmetne nastave naše škole.

Pristup je moguć putem https://office365.skole.hr gdje je potrebno prihvatiti uvjete korištenja. Ako učenici još nisu potvrdili svoj HUSO-identitet, neće moći pristupiti virtualnome razredu, stoga vas molim da to imate na umu i prihvatite gore navedene uvjete korištenja, odnosno provjerite je li to učinjeno.

Poveznice za pristup virtualnim razredima nalaze se u tablici u privitku.

Za učenike razredne nastave na 3. programu HRT-a od ponedjeljka počinje emitiranje programa pod nazivom Škola na Trećem prema sljedećemu rasporedu: 1. razred od 8.00 do 10.00; 2. razred od 10.00 do 12.30; 3. razred od 13.00 do 16.00; 4. razred od 16.00 do 19.00.

Sve dodatne informacije možete dobiti od razrednika putem elektroničke pošte.

Hvala na suradnji i razumijevanju.

ravnateljica

 [više]

HZJZ - preporuka postupanja

Autor: Zrinka Šućur, 27. 2. 2020. 10:52

Zbog velikog broja upita roditelja prenosimo najvažniji dio preporuka HZJZ-a za postupanje vezano za koronavirus.

"Za osobe koje su unazad 14 dana boravile u Kini, Hong Kongu, Japanu, Iranu, Singapuru, Južnoj Koreji te za one koji su nakon 23. veljače doputovali u Hrvatsku iz talijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont provodi se u trajanju od 14 dana od napuštanja zahvaćenih područja:

 • aktivni zdravstveni nadzor (javljanje zdravstvenoga stanja teritorijalno nadležnom epidemiologu prema adresi stanovanja/boravka)
 • u samoizolaciji na temelju rješenja graničnoag sanitarnog inspektora o podvrgavanju zdravstvenom nadzoru radi praćenja pojave simptoma respiratorne bolesti.

Nadalje, oni koji su došli prije 24. 2. iz navedenih pokrajina u Italiji, a sveukupno unutar 14 dana te su razvili respiratorne simptome nikako ne smiju ići u odgojno-obrazovne ustanove te se odmah trebaju javiti svojemu izabranom liječniku.

Definicija zahvaćenoga područja: Kina, Hong Kong, talijanske pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont, Japan, Iran, Singapur, južna Koreja." 

 [više]

KORONAVIRUS Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zrinka Šućur, 26. 2. 2020. 15:23

Poštovani učenici i roditelji, u privitku je letak o KORONAVIRUSU. Molimo da ga proučite i postupate u skladu s uputama.

 [više]

Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija

Autor: Nancy Vujanić, 17. 12. 2019. 12:49

     Publikacije HAKOM-a vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Anketa
Izgled mrežne stranice škole bolji jeForum
Korisni linkovi
 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / www.os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju