preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 > Knjižnica
Knjižnica

 
 
 
RADNO VRIJEME
 
Ponedjeljak, srijeda i petak: 8.45 – 14.45

Utorak, četvrtak: 12.15 – 18.15

 

Pauza: pod velikim odmorom

 Svakog prvog utorka u mjesecu knjižnica ne radi zbog službene odsutnosti (Informativni utorak).

 
 
 
Knjižničarka: Nancy Vujanić, prof. hrv. jezika i književnosti i informatologije, smjer: bibliotekarstvo
 
 
PRAVILA POSUDBE
 
- za sve korisnike knjižnice članstvo u školskoj knjižnici je besplatno
- svi učenici naše škole ujedno su i članovi školske knjižnice
- knjižnom građom i svim uslugama knjižnice mogu se koristiti samo članovi knjižnice
- odjednom se mogu posuditi najviše 3 knjige, od toga
SAMO JEDNA KNJIGA ZA LEKTIRU
- rok posudbe je 20 dana
- ako korisnik ne vrati posuđenu građu pravodobno, ne može  posuditi novu knjigu (broj dana ovisi o tome koliko je dana kasnio)
- učenici moraju vratiti sve knjige na kraju školske godine
- korisnik koji izgubi, ošteti ili uništi posuđenu knjižničnu građu mora nadoknaditi gubitak istovrsnim primjerkom građe
- obveznu školsku lektiru treba pročitati što prije
 
link za pretraživanje fonda knjižnice OŠ Velika Mlaka
 
- Komentare, prijedloge možete slati na ovaj mail:
 
 

Projekt: Volimo knjige

Autor: Nancy Vujanić, 16. 9. 2020.

   I ove školske godine provodili smo  u svim trećim razredima u našoj školi  projekt Volimo knjige. Naprtnjača sa 7 zanimljivih knjiga putovala je  kroz obitelji učenika trećih razreda. Iako je putovanje naprtnjače  bilo otežano zbog epidemiološke situacije, naprtnjača je uspjela boraviti u većini obitelji. Cilj  je bio potaknuti sve članove obitelji na čitanje i provođenje zajedničkog vremena uz knjige. Knjige je odabrala i pripremila knjižničarka naše škole.

3. a

Dobio sam naprtnjaču i sram me je reći, ali taj tjedan sam potpuno zaboravio na nju. Učiteljica se malo ljutila na mene, ali mi je produžila rok vračanja za vikend. Prolistao sam sve i knjige i dvije pročitao. Pročitao sam knjige „Princeza i žabac“ i „Rođendan bez smeća“. Mama je pročitala „Nogomet za pet“, a brata i sestru nisam uspio nagovoriti da pročitaju barem jednu knjigu. Znam da treba puno čitati, što ja baš ne volim, ali trudim se.

Noa Antolić

 

Bila sam sretna kad sam dobila naprtnjaču jer volim čitati i imam brata blizanca, pa je naprtnjača mogla ostati duže kod nas.

Od pročitanih knjiga mi se najviše svidjela Kiki i ostali zato što je zanimljiva i zato što je strip.

Sara Hajnal

Najviše mi se svidjela knjiga Rođendan bez smeća jer je poučna. Mama je pročitala pola Zec na mjesecu, a tata Zec na mjesecu i Svijet šuma.

Jakov Hajnal

Kada sam dobio naprtnjaču, bilo sam pomalo zbunjen, ali i sretan. Cijeli sam dan razmišljao koju knjigu pročitati prvu.  Prvo sam izabrao strip Kiki i ostali.Jako mi se svidio. Jedva čekam pročitati sljedeći nastavak.Pročitao sam i Rođendan bez smeća. Knjiga ima jako lijepu pouku: OTPAD NIJE SMEĆE. Druga pouka je da se možemo zabavljati skupljajući otpad. Tu knjigu su pročitali i mama i baka i djed. Još sam pročitao Princezu i žapca. Bila je zanimljiva. Svi ukućani su pročitali barem jednu knjigu, neki i dvije.

MAMA: Ja sam pročitala sve knjige osim knjige Zec na mjesecu jer mi se nije svidjela… Najviše mi se svidio priručnik „Kako postati bolji učenik“. Pun je dobrih primjera i uputa za one koji imaju problema s učenjem. Uživala sam u projektu. Pohvala za odličnu ideju u promoviranju čitanja!

Mislav Karoglan

Sve knjige su mi bile smješne i zanimljive. Dobro sam se zabavio. Ah, kad se samo sjetim. Sve su mi se svidjele, a najviše „Kiki i ostali“. Bila mi je smiješna i fora i želio bih je preporučiti svima koji možda nisu pročitali. Mislim da će im biti smiješna i zabavna kao i druge knjige u ovom lijepom ruksaku.

Tin Kosovec

U obitelji smo svi pročitali po jednu knjigu. Tata, knjigu „Šuma“ zbog korisanih informacija o biljnom i životinjskom svijetu i lijepim fotografijama šumskog svijeta. Sestra Dora je pročitala „princeza i žabac“ jer voli bajke, a ovdje su opisani događaji iz više bajki. Baka je čitala „Zec na mjesecu“. Ona je rođena u Zagrebu, pa su joj se svidjeli  opisani događaji na mjestima koje poznaje (Kulušć, Jabuka, Rokov perivoj). Ja sam pročitala strip „Kiki i ostali“  koji mi je bio smiješan.

Mama kaže da joj je super ovakav projekt jer potiče čitanje cijele obitelji. U ruksaku ima knjiga različitog sadržaja pa svatko nađe nešto za sebe.

Maja Masnica

Svi u obitelji smo pročitali po 1 ili 2 knjige.

Tata je pročitao „Zec na mjesecu“ jer je to samo on htio čitati i rekao je da je malo dosadan roman. Ja sam pročitao „Rođendan bez smeća“ i „Kiki i ostali“ jer volim čitati stripove. Moja mama mi je rekla da bi još toga bilo dobro da imamo jer se svi zajedno družimo i čitamo knjige.

Jakša Martinjak

Meni se najviše svidjela knjiga „kiki i ostali“ i „Nogomet za pet“.

Mama: „Meni se svidjelo sve jer volim čitati. Nije bitno koje je vrste knjiga.“

Tata: Ja sam čitao „Zec na mjesecu“. To mi se svidjelo kao što se svima svidjela knjiga koju su čitali.!

Marko Miličević

Kod mene je ruksak bio jako puno dana. Pročitao sam 3 knjige, a najviše mi se svidjela „Nogomet za pet“ i „Rođendan bez smeća“. Počeo sam čitati više nego prije.

Matej Nuić

Svi u mojoj obitelji vole čitati i zato nam je to bilo lijepo iskustvo.

Pavo Petrušić

 

3. b

Ja sam oduševljen knjigama koje sam dobio u naprtnjači. Najviše sam oduševljen stripom „Kiki i ostali“. Jako je zanimljiva i poučna knjiga „Potražimo blago u otpadu“, dosta toga sam naučio. Posebna i meni najbolje je „Velika knjiga cool izuma“. Mama mi je obećala kupiti tu knjigu. Mama je čutala knjigu „Pričaj mi priču“ i mislim da joj se jako svidjela. Imao sam možda premalo vremena zbog plivanja sa školom i treniranja u klubu.

Gabriel Kelava

3. c

Svaki dan sam s roditeljima, kad bismo uhvatili vremena, malo čitali i prelistavali knjige. Sudjelovao je i moj mlađi brat koji ide u malu školu. Najviše nam se svidjela knjiga o životinjama. Ja sam pročitao cijelu knjigu „Brdo na kraju grada“. Svidjelo nam se ovakvo čitanje knjiga. Proveli smo vrijeme zajedno čitajući i uz puno smijeha i zabave. Svidjelo mi se to što smo se družili i što nisam morao čitati sam.

David Bedeković

Kada sam dobila ruksak s knjigama, otvorila sam da pogledam koje su sve knjige unutra. Prva mi je za oko zapela knjiga o životinjama. Knjiga mi se svidjela jer govori o načinu života životinja. Svaka od njih je na svoj način posebna.

Moja obitelj i ja provodili smo vrijeme uz knjigu i topli čaj. Nekako knjiga i topli čaj odgovaraju jedno drugome. Moja sestra je listala Duricu, a braći je mama čitala knjigu „Maja i njezin prijatelj vrapčić“.

Baš smo se lijepo i ugodno družili uz čitanje. Čitanje je dobro i edukativno za sve.

Ivona Bedeković

… Nešto iz enciklopedije sam naučilai svoje sestre, Doroteu i Emu. Naučila sam i onekim mojim najdražim životinjama, a imam ih jako puno. Iznenadili su me neki podaci o papigi, jelenu, žirafi i ježu, a bila mi je zanimljiva i vjeverica. Mamu je iznenadila papiga. Svidjela mi se i „Durica“, ali kao što sam već napisala, mene nije baš iznenadila jer sam je čitala u 2. razredu za lektiru. Knjiga „Mali Jan ima plan“ nam se svidjela, pa sam odlučila  da je ponovo posudim i pročitamo ju do kraja.

Petra Berković

Kada sam donio ruksak s knjigama doma, kod kuće je bila samo baka, pa smo nas dvoje pogledali koje su knjige u ruksaku. Svidjela mi se knjiga „Maja i njezin prijatelj vrapčić“ koju sam pročitao s tatom. U ruksaku sam našao knjigu koju imam kod kuće, „Svijet životinja“. Opet sam ju prelistao s mamom i tatom i prisjetio se kako sam je listao i gledao životinje dok još nisam išao u školu. Jako volim životinje i zato i volim pročitati knjige o životinjama.

Mihael Briševac

Svidjela mi se knjiga „Mali Jan ima plan“. Iako ima puno stranica, jako mi se svidjela, a i malo me nasmijala

Ana Cvitić

Kada sam dobio ruksak s knjigama, odmah smo išli čitati i svima se svidjelo. Ja sam izabrao „Brdo na kraju grada“ zato što me podsjeća na nas i moju školu zato što smo počeli odvajati otpad.  Lana je izabrala „Poncije Pilat“ jer je duga i ima puno stranica, a ona jako voli čitati.

Luka Gašparec

Odmah prvu večer smo svi zajedno čitali knjigu Svijet životinja. Jako nam se dopala i naučili smo nešto što nismo znali. Zadovoljni smo i bilo nam je zabavno. Naučila sam, na primjer, da ima samo tisuću panda i da im prijeti izumiranje i da ima sve manje bambusovih šuma te da žirafe rijetko kada napadaju druge životinje. Puno sam toga naučila i bila mi je zabavna. Ja jako volim prirodu, tigrove… Naučila sam da tigrovi vole vodu i ako mu se nešto oštro zabije u šapu da može uginuti.

Antonela Klenović

Bilo nam je lijepo i zanimljivo čitati knjige. Svatko je odabrao jednu knjigu koja mu se najviše svidjela, pa smo ih sve čitali na glas i komentirali. Svima nam se svidjela knjiga o životinjama iz koje smo saznali puno novih informacija. Mojoj sestri se najviše svidjela „Durica“, a meni je posebno draga bila priča o Maji i njezinom vrapčiću Perici. Jedva čekamo iduću priliku za obiteljsko druženje uz čitanje.

Leona Kolak

Bilo nam je zabavno, pročitali smo puno knjiga. Smijali smo se jer je tata čitao „Kako postati bolji učenik“, a rekao je da je pročitao neke savjete kako postati bolji roditelj. Ja sam sestrama i bratu čitala Duricu i „Maja i njezin prijatelj vrapčić“. Teta i tetak su listali  Enciklopediju životinja, davali su nam osobine tih životinja i smijali smo se. Prelistala sam i ostale knjige i shvatila da ponekad knjige nisu dosadne.

Lorena Pavlović

Kada sam otvorila torbu punu knjiga, prva knjiga koja mi se svidjela bila je o životinjama. Malo sam listala i došla sam do leptira. Leptir mi je najljepša vrsta kukca.

Sestri se svidjela knjiga Sanje Polak jer voli njezine knjige. Svojem bratu sam pročitala „Maju“. Bio je to lijepi tjedan uz čitanje.

Ruža Posavec

Kada sam dobila torbu s knjigama, bila sam sretna i uzbuđena. Nisam znala koju knjigu da prvu uzmem. U subotu navečer svi smo pročitali po odlomak iz svoje knjige. Tata je čitao knjigu „Poncije Pilat“, mama je iz enciklopedije pročitala o paunu i jednu priču iz knjige „Mali Jan ima plan“ . Sestra i ja smo čitale Duricu. Htjela sam pročitati nešto o papigama, ali sam to tek kasnije pročitala jer je Elizabeta stalno gledala pauna. Paun joj se jako svidio.

Magdalena Rebernišak

Kada sam otvorila torbu, prva knjiga koju sam uzela bila je u vezi otpada. Odmah sam ju pročitala i zamišljala kako ću čuvati prirodu. Najviše mi se svidjelo to kako su djeca govorila ljepe riječi o prirodi. Kad sam vidjela crteže u knjizi, bila sam iznenađena jer su bili jako lijepi i domišljati. Toga dana sam naučila da moramo čuvati prirodu i razvrstavati otpad. Bio je to divan tjedan uz čitanje… Hvala!!!

Greta Škorjanec

Pregledao sam sve knjige, a najviše mi se svidjela „Mala enciklopedija životinja.

Vedran Vrbanić
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Anketa
Izgled mrežne stranice škole bolji jeForum
Korisni linkovi
 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / www.os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju