preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 > Knjižnica
Knjižnica

 
 
 
RADNO VRIJEME
 
Ponedjeljak, srijeda i petak: 8.45 – 14.45

Utorak, četvrtak: 12.15 – 18.15

 

Pauza: pod velikim odmorom

 Svakog prvog utorka u mjesecu knjižnica ne radi zbog službene odsutnosti (Informativni utorak).

 
 
 
Knjižničarka: Nancy Vujanić, prof. hrv. jezika i književnosti i informatologije, smjer: bibliotekarstvo
 
 
PRAVILA POSUDBE
 
- za sve korisnike knjižnice članstvo u školskoj knjižnici je besplatno
- svi učenici naše škole ujedno su i članovi školske knjižnice
- knjižnom građom i svim uslugama knjižnice mogu se koristiti samo članovi knjižnice
- odjednom se mogu posuditi najviše 3 knjige, od toga
SAMO JEDNA KNJIGA ZA LEKTIRU
- rok posudbe je 20 dana
- ako korisnik ne vrati posuđenu građu pravodobno, ne može  posuditi novu knjigu (broj dana ovisi o tome koliko je dana kasnio)
- učenici moraju vratiti sve knjige na kraju školske godine
- korisnik koji izgubi, ošteti ili uništi posuđenu knjižničnu građu mora nadoknaditi gubitak istovrsnim primjerkom građe
- obveznu školsku lektiru treba pročitati što prije
 
link za pretraživanje fonda knjižnice OŠ Velika Mlaka
 
- Komentare, prijedloge možete slati na ovaj mail:
 
 

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 25. 5. 2021. 16:11

     Školskoj knjižnici darovali su knjige Ivan Jurišić (6.d), Leon Beloša (7.a), asistentica Iva Dražetić, mama Mirjana Vrbanić i Centar za djecu, mlade i obitelj. Zahvaljujemo svima! Više o knjigama u nastavku.

 [više]

Obilježimo 10. Noć knjige!

Autor: Nancy Vujanić, 31. 3. 2021. 17:13

      Ove godine, 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige (22.travnja), održava se jubilarna 10. Noć knjige. Stoga, u 2021. godini, koja je proglašena i Godinom čitanja obilježimo 10. Noć knjige na poseban način, mnoštvom kreativnih ideja na temu Ljekovita moć knjige. Odaberite knjigu koja je na vas posebno utjecala, istaknite njezinu „ljekovitost“ (poruku knjige koju želite podijeliti s drugima) i predstavite je na svoj način: riječju, slikom, tekstom, pjesmom, stripom, prezentacijom, videom, plakatom ili kako god vi želite. Kada razgovaramo o knjizi koja nam se posebno svidjela, ističemo što smo iz nje naučili i kako doživljavamo svijet i sebe nakon što smo je pročitali, što smo tom knjigom „izliječili“, predstavite tako svoju odabranu knjigu drugima! Svoje radove donesite u knjižnicu ili pošaljite na e-mail osvelikamlaka.knjiznica@gmail.com do 16. travnja. Najuspješnije radove ćemo nagraditi i objaviti na mrežnoj stranici škole.

Razmislite: „Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek i zašto ponudili drugima?  Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek?“

 [više]

Preporuka za knjigu

Autor: Nancy Vujanić, 22. 3. 2021. 14:19

Preporuka Eve Zlomislić (2. a) za knjigu "Maša i nova učenica":

        Knjiga "Maša i nova učenica"  jako mi  se svidjela. Lako je čitljiva, slova su velika i pregledna je. Knjiga ima 43 stranice, a na mnogim stranicama su  ilustracije koje su jako lijepe. U knjizi se radi o djevojčici koja je došla u novu školu iz Koprivnice i bilo mi je zanimljivo kako su se druga djeca ponašala prema njoj. Bilo je raznih situacija.

Ovaj  citat iz knjige (str.41) mi je bio zanimljiv :

"Volim priče sa sretnim završecima, rekla je Maša mami jedne večeri nakon čitanja bajke za laku noć. U njima pravda uvijek pobjeđuje, zar ne? Samo se oko pravde treba potruditi , čini mi se."

 

 [više]

Nove knjige u knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 15. 3. 2021. 11:04

     Popis novih knjiga u našoj školskoj knjižnici možete vidjeti u nastavku, a više o knjigama saznati klikom na naslov knjige.

 [više]

1. fotografski natječaj u Dječjoj knjižnici „M2“ – poziv na sudjelovanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 16. 2. 2021. 12:52

      U 2021. GODINI ČITANJA Dječja knjižnica "M2" odlučila je pokrenuti fotografski natječaj kojim žele potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način. Tema prvog natječaja je „Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje". U natječaj se mogu uključiti svi fotografi amateri iz Hrvatske od predškolske dobi do 18 godina. Sudjelovati se može s najviše tri rada koji na kreativan i iskren način trebaju prikazati vlastiti kutak za čitanje s knjigama.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 1. 12. 2020. 16:29

     Iva Dražetić darovala je školskoj knjižnici 3 knjige. Zahvaljujemo!

 [više]

Natječaj izrade slikovnice „Moja prva knjiga“

Autor: Nancy Vujanić, 5. 11. 2020. 17:01

      Pozivam učenice i učenike da se prijave na nagradni natječaj „Moja prva knjiga“ koji će se organizirati na razini škole u  2 kategorije: 1 učenik i pisac i ilustrator priče i 2. kategorija: jedan učenik pisac, drugi ilustrator. Učenici će slikovnicu raditi  tijekom šk. godine, a rok za predaju slikovnice bit će 20. svibanj 2021. Upute i papire za izradu slikovnica dobit će od knjižničarke. Organizacija rada ovisit će o epidemiološkoj situaciji.  Učenici se mogu prijaviti ili svojim učiteljima (koji će obavijestiti knjižničarku) ili knjižničarki na mail: osvelikamlaka.knjiznica@gmail.com. Također sva dodatna pitanja možete postaviti knjižničarki na isti mail.

 [više]

Rezultati Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Autor: Nancy Vujanić, 4. 11. 2020. 13:42

     Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenog) učenici su mogli  sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Naziv ovogodišnjeg kviza bio je ISTRAŽIVAČI PLANETA Z i posvetili su ga planetu Zemlji. Ove  godine  kviz je prilagođen novonastaloj situaciji: umjesto čitanja knjiga, učenici su istraživali ponuđene online izvore informacija i kviz rješavali online. Pobjednica naše škole je Isabel Damnjanović (4.d). Čestitamo!! Rezultate možete vidjeti ovdje. Nažalost, zbog epidemiološke situacije završna svečanost kviza neće se odvijati kako je planirano, već će se izvlačenje dobitnika nagrada s popratnim programom snimiti ranije bez publike i objaviti na ovoj stranici u najavljenom terminu završne svečanosti (13. studenog 2020. godine.

 [više]

Poziv učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda na uključenje u projekt "Naša mala knjižnica"

Autor: Nancy Vujanić, 28. 10. 2020. 17:12

      Pozivaju se učenici drugih, trećih i četvrtih razreda na uključenje u projekt čitanja "Naša mala knjižnica". Prijave su do 13. studenog 2020. Više o projektu saznajte ovdje.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 22. 10. 2020. 15:58

     Učenik  Petar Pofek (3.b)  darovao je školskoj knjižnici  knjige. Zahvaljujemo!

 [više]

Besplatan upis učenika prvih razreda u Gradsku knjižnicu Velika Gorica

Autor: Nancy Vujanić, 21. 10. 2020. 09:10

     Već tradicionalno, u Mjesecu hrvatske knjige, učenici prvih razreda osnovnih škola imaju besplatan upis ili obnovu članstva u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. Letak u privitku.

 [više]

Natječaj izrade slikovnice (Moja prva knjiga)

Autor: Nancy Vujanić, 23. 9. 2020. 11:24

     Tijekom šk. godine 2019./2020., budući da natječaj Moja prva kniga nije raspisan, a učenici naše škole već godinama s radošću sudjeluju u tom natječaju i marljivo rade krasne slikovnice, odlučil smo natječaj organizirati na razini škole.  Uključili su se zainteresirani učenici svih razreda. Do početka nastave na daljinu, svaki petak učenici su dolazili u šk. knjižnicu i radili slikovnice.  S obzirom na situaciju (Covid 19) slikovnicu je završila samo 1 učenica, Katja Vrbanić (4.d). Katjina zanimljiva slikovnica zove se Psić pomočnik, a za svoj trud, učenica je dobila prigodnu nagradu (knjigu, zahvalnicu i još neke sitnice). Katji čestitamo na trudu i lijepoj slikovnici koju je napravila. Slikovnicu možete pročitati ovdje.

 [više]

Projekt: Volimo knjige

Autor: Nancy Vujanić, 16. 9. 2020. 11:15

   I ove školske godine provodili smo  u svim trećim razredima u našoj školi  projekt Volimo knjige. Naprtnjača sa 7 zanimljivih knjiga putovala je  kroz obitelji učenika trećih razreda. Iako je putovanje naprtnjače  bilo otežano zbog epidemiološke situacije, naprtnjača je uspjela boraviti u većini obitelji. Cilj  je bio potaknuti sve članove obitelji na čitanje i provođenje zajedničkog vremena uz knjige. Knjige je odabrala i pripremila knjižničarka naše škole.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 15. 9. 2020. 15:27

     Učiteljica Štefica Škara darovala je školskoj knjižnici 9 knjiga. Zahvaljujemo!

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Autor: Nancy Vujanić, 15. 9. 2020. 13:33

     Nacionalni kviz za poticanje čitanja, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, provodi se u Hrvatskoj putem mreže narodnih i školskih  knjižnica u Mjesecu hrvatske knjige. Naziv ovogodišnjeg kviza je ISTRAŽIVAČI PLANETA Z i posvećen je planetu Zemlji. Ove  godine  kviz je prilagođen novonastaloj situaciji:                 umjesto čitanja knjiga, treba istražiti ponuđene online izvore informacija.  Kviz se nalazi na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/ . Na mrežnim stranicama Kviza može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja, a na njoj će biti objavljeni i pobjednici Kviza. Kviz možete rješavati u razdoblju od 14. rujna do 23. listopada 2020. godine  na računalu, tabletu ili pametnom telefonu.

 

 [više]

Upute za posudbu knjiga u školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 14. 9. 2020. 14:03

     Dragi učenici,

najprije vas sve puno pozdravljam i želim vam uspješnu i sretnu novu školsku godinu.

Nadam se da ćemo se što prije vratiti normalnom životu i ponovo družiti u prostoru naše školske knjižnice.

Zbog epidemiološke situacije i mjera koje moramo provoditi u školi, pa tako i u našoj školskoj knjižnici, posudba knjiga će se organizirati (trenutno) na sljedeći način:

 [više]

Besplatni digitalni izvori

Autor: Nancy Vujanić, 12. 6. 2020. 11:36

    U nastavku se nalazi popis korisnih i zanimljivih poveznica za nastavu i slobodno vrijeme. Popis se redovno nadopunjuje.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 10. 6. 2020. 11:00

     Učenik  Luka Rajković (3.b)  darovao je školskoj knjižnici 2 knjige (Z. Balog: Bonton 3 i C. Collodi: Pinokio). Zahvaljujemo!

 [više]

Nagrade za natječaj "Knjiga i ja"

Autor: Nancy Vujanić, 8. 6. 2020. 10:23

      Učenici koji su sudjelovali u nagradnom natječaju "Knjiga i ja" dobili su zahvalnice i prigodne nagrade.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 2. 6. 2020. 12:44

    Učenik  Petar Pofek (3.b)  darovao je školskoj knjižnici 2 knjige (Dragulji klasičnih bajki i 365 priča za laku noć). Zahvaljujemo!

 [više]

Natječaj "Knjiga i ja"

Autor: Nancy Vujanić, 24. 4. 2020. 16:16

     Na natječaj  "Knjiga i ja", organiziran povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i Noći knjige pristiglo je 11 fotografija (7 učenika) za sve tri kategorije. Ove krasne i kreativne fotografije pogledajte u nastavku. Budući da je bilo jako teško odabrati najljepšu fotografiju, odlučili smo nagraditi sve učenike koji su sudjelovali u natječaju. smiley Nagrade će učenicima biti uručene naknadno. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na ovaj natječaj.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 11. 3. 2020. 14:42

     Učenik  Marko Rajković (7. c)  darovao je školskoj knjižnici Hrvatski enciklopedijski rječnik  u 12 svezaka. Asistentica Iva Dražetić darovala je školskoj knjižnici 3 knjige za djecu. Zahvaljujemo!

 [više]

Projekt razmjene straničnika - The ISLM Bookmark Exchange Project Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 5. 3. 2020. 15:08

     Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM) Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) organizira razmjenu straničnika između školskih knjižnica i njihovih korisnika. Cilj je razmjena straničnika između dviju škola. Svake se godine uparuju različite škole, kako bi svaka škola upoznala što više različitih kultura i običaja iz cijeloga svijeta. I ove godine je naša škola sudjelovala u projektu. Prijavile su se učiteljice Marina Arbanas (1.a) i Sanja Rožić Tomić (1. b)  sa svojim učenicima.  Partneri su im bili zemlje: Portugal (1.a) i Island (1.b).

 [više]

Lutkarska predstava Jadranke Čunčić Bandov za prvašiće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 5. 3. 2020. 13:37

     27. veljače 2020. svi učenici prvih razreda, zajedno sa svojim učiteljima i knjižničarkom, uživali su u lutkarskoj predstavi koju je izvela književnica, lutkarica i glumica Jadranka Čunčić-Bandov.

 [više]

Nove knjige u knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 12. 2. 2020. 11:54

     Martina Pofek (mama Petra i Valentine) darovala je školskoj knjižnici veliki broj knjiga za učiteljsku zbirku (stručna literatura, beletristika, publicistika...). Klikom na naslov saznajte više o sadržaju knjige i odaberite neki od naslova. Učenici mogu posuditi knjige i za svoje roditelje.

 [više]

Prva posudba knjiga u školskoj knjižnici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 3. 2. 2020. 11:25

     Tijekom prosinca i siječnja učenici  1. a, b, d i e razreda u matičnoj školi po prvi put su posjetili našu školsku knjižnicu.

 [više]

Nove knjige u školskoj knjižnici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 20. 1. 2020. 12:21

      U privitku se nalazi popis i opis novih knjiga (STEM područje i građanski odgo) u školskoj knjižnici. Knjige mogu posuditi i učenici i učitelji. Dođte, prelistajte i ako su vam zanimljive, posudite!

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 15. 1. 2020. 13:25

     Učenica Paula Rajković (5. a) i učiteljica Tamara Špehar darovale su školskoj knjižnici knjige. Zahvaljujemo!

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 17. 12. 2019. 16:16

     Učenica Matea Hrženjak (6. a) darovala je školskoj knjižnici knjige. Zahvaljujemo!

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 17. 12. 2019. 12:55

    Martina Pofek (mama Petra i Valentine) darovala je školskoj knjižnici veliki broj knjiga za učiteljski fond (beletristika i stručna literatura). Zahvaljujemo! Popis će biti naknadno objavljen.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 15. 10. 2019. 14:53

     Učenik Petar Pofek (3.b), učenica Klaudia Bedeković (7. c)  te učiteljica Tamara Špehar darovali su školskoj knjižnici knjige. Zahvaljujemo im!

 [više]

Završna svečanost natječaja Moja prva knjiga

Autor: Nancy Vujanić, 27. 9. 2019. 13:04

     26. rujna 2019. neki od učenica i učenika koji su sudjelovali u nagradnom natječaju "Moja prva knjiga" sudjelovali su na završnoj svečanosti  i dodjeli nagrada u Domu HV Zrinski u Karlovcu.

 [više]

Dar školskoj knjižnici

Autor: Nancy Vujanić, 19. 9. 2019. 17:57

     Učenik  Petar Pofek (3.b)  darovao je školskoj knjižnici knjigu. Zahvaljujemo!

 [više]

Obavijest: Završna svečanost "Moja prva knjiga" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nancy Vujanić, 17. 9. 2019. 14:12

       Učenice i učenici koji su sudjelovali u nagradnom natječaju "Moja prva knjiga" pozivaju se na završnu svečanost  i dodjelu nagrada. Održat će se 26. rujna 2019. (četvrtak) u Domu oružanih snaga HV Zrinski, Ulica M.Držića 4, Karlovac  s početkom u 17:00. Pozivnica s detaljnim programom nalazi se u privitku.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Anketa
Izgled mrežne stranice škole bolji jeForum
Korisni linkovi
 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / www.os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju