preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 > Naslovnica
Vijesti

Učenička zadruga ''Jabuka'' – dijeljenje, nesebičnost i velikodušnost; sudjelovanje u zimskom Ilica: Q'artu

Autor: Nancy Vujanić, 6. 12. 2023.

   

     Dana 26. studenoga 2023. naša je Zadruga sudjelovala na zimskom Ilica: Q'artu. Riječ je o festival-akciji koja potiče obrtništvo i umjetnost tako da prostor naše glavne i najveće ulice – Ilice – daje malim obrtnicima i umjetnicima da predstave svoj rad i zagrebačkoj javnosti približe svoje proizvode.

     Tema je Q'arta bila ''Dijeljenje, nesebičnost i velikodušnost''. Kao Zadruga prepoznali smo bliske nam vrijednosti i temeljne postavke na kojima počiva i rad naše Zadruge, odlučili smo se prijaviti. Iznimna nam je čast što je naša prijava prihvaćena i što smo imali priliku sudjelovati u tako velikom i značajnom projektu.

Naši učitelji i učenici mjesec dana sudjelovali su u raznim izvannastavnim aktivnostima i radionicama te smo uspjeli pripremiti proizvode koje smo predstavili kao rad naše Učeničke zadruge ''Jabuka''.

Naš najprepoznatljiviji proizvod bili su anđeli koje je izradila naša učiteljica Nikolina Vuković. Svaki je anđeo bio drugačiji – u svojoj boji, odjeći i frizuri – i svaki je bio prepoznat od strane kupaca.

Na nekoliko radionica s učiteljicom Martinom Martinković učenici su učili stvarati ogrlice, naušnice i usavršili svoje stvaranje narukvica. Svaki je nakit imao svoj dizajn i svoju priču koju je potpomognuo grafički dizajn. Nastavili smo s oslikavanjem platnenih vrećica sa zimskim motivima, a svaka je platnena vrećica bila likovni uradak nekoliko naših učenica 7. razreda (Emili Kovačević, Ane Cvitić, Maje Masnica, Ivone Sakač, Grete Škorjanec i Lorene Pavlović).

Nastavili smo sa svojim kulinarskim proizvodima – s već prepoznatljivim čipsom od jabuke koji je zajedno sa svojim učenicima 3. b razreda radila učiteljica Kristina Polić – i s medenjacima, ali ovaj put božićnima, a pripremila ih je učiteljica Nikolina Vuković.

 

Naš su nov proizvod bile kuglice za kupanje koje je zajedno s učenicima 8.a razreda stvarao učitelj Petar Brnjilović. Učiteljica Ivana Potnar sa svojim je učenicima oslikavala staklenke s lučicama i zimskim motivima. Učiteljica Karmen Šikić-Benjak pokrenula je inicijativu ''Zelena učionica'', a zajedno je sa svojim učenicima sadila čuvarkuće i oslikavala teglice. Nakon projekta u Ilici svakoj smo učionici predmetne nastave u ime Zadruge darovali čuvarkuće kao učenički rad s lijepom porukom ''Rastimo zajedno''.

S obzirom na to da je bila riječ o zimskom i predbožićnom Q'artu, sa sobom u Ilicu smo ponijeli i naše adventske vijence. Naši su vijenci napravljeni na trešnjinu cvijetu, s granama našega školskoga bora i prigodnim ukrasima. Naš smo ružmarin iz školskoga vrta osušili i razmrvili kao začin te ga također predstavili na Projektu.

Naši učitelji i učenici u Zadruzi za ovaj su se zimski Q'art zaista vrijedno pripremali. Naš je prodajni štand bio bogat i svoj smo rad imali priliku predstaviti i zagrebačkoj publici. Hvala svima koji su sudjelovali na angažmanu i trudu i što naša Učenička zadruga ''Jabuka'' svim ovim aktivnostima i vanjskim manifestacijama zaista raste, napreduje i širi svoj rad. Hvala učenicima na velikom interesu i volji te što svojim trudom i radom doprinose Zadruzi i cijeloj Školi.

Nakon Ilice nastavljamo s radionicama i projektima te se veselimo budućim uspješnim iskustvima.

voditeljica Učeničke zadruge ''Jabuka'' Martina Martinković

 


Izvor: Martina Martinković


Tražilica
 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Izgled mrežne stranice škole bolji jeForum
Korisni linkovi
 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / www.os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju